ÖZEL İDAREDEN KÖYLERE KORUYUCU MASKE - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:30

ÖZEL İDAREDEN KÖYLERE KORUYUCU MASKE

ÖZEL İDAREDEN KÖYLERE KORUYUCU MASKE
Son Güncelleme :

18 Nisan 2020 - 11:23

238 views

Amasya İl Özel İdaresi corona salgını (covit-19) ile ilgili çalışmalar kapsamında, diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliğini de gözetmek sureti ile katkı sunmaya devam etmektedir.
Bu kapsamda Amasya İl Özel İdaresi gerekli malzemeleri temin etmiş, Halk Eğitim Merkezi ile de işbirliğine giderek, kurumdaki gönüllü öğretmenler marifeti ile koruyucu maske üretimine başlamıştır. Üretim konusundaki çalışmalar hızla devam etmektedir.
Ayrıca Amasya İl Özel İdaresi kendi ağında bulunan köylerde, muhtarlarla birlikte hane sayısını baz almak sureti ile maske dağıtımına da başlamıştır.
Konu ile ilgili olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdin Acar yaptığı açıklamada, “Ülkemizin geçirmiş olduğu bu pandemi döneminde, biz de kurum olarak sorumluluk üstleniyoruz. Bu süreçte salgınla ilgili olarak ilimizde birçok lojistik hizmeti yerine getiriyoruz. Buna ek olarak, koruyucu maskeye olan ihtiyacı ortadan kaldırmak amacı ile gerekli malzemeleri temin etmek ve Halk Eğitim Merkezi ve gönüllü öğretmenleri işbirliğine giderek maske üretimine başlamış bulunmaktayız. Üretilen bu maskeler, muhtarlarımızın da bilgisi ile hane sayıları gözetilerek, ağımızda bulunan köylere dağıtılmaktadır. Hiç şüphesiz aslolan halkımızın evde kalmasıdır. Ancak zorunlu durumlarda kullanılarak, ihtiyacı gidereceğini düşündüğümüz maske üretimimiz, kapasite artırımı ile de hızla devam edecektir.” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.