ORMANCILAR İŞ MAKİNALARINA KAVUŞTU - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

26 Nisan 2024 - 21:34

ORMANCILAR İŞ MAKİNALARINA KAVUŞTU

ORMANCILAR İŞ MAKİNALARINA KAVUŞTU
Son Güncelleme :

17 Mart 2020 - 9:21

255 views

Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya’nın katılımıyla iş makinaları teslim töreni yapıldı.
Amasya Orman Bölge Müdürlüğü ve bağlı işletme müdürlüklerinde kullanılmak üzere 4 milyon değerindeki 6 adet iş makinalarının teslim töreni gerçekleştirildi.
Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu törende yapmış olduğu açılış konuşmasında; “Orman Genel Müdürlüğümüzün Amasya Orman Bölge Müdürlüğümüze göndermiş olduğu ve bağlı 13 işletme Müdürlüğünün yeni orman yol ağlarının yapılması, yenilenmesi ve iyileştirilmesi için verdiği 4 milyon değerindeki 2 adet Ekskavatör, 1 adet Kazıcı Yükleyici 1 adet greyder 1 adet mini ekskavatör 1 adet Traktör oluşan iş makinalarının bölgemize kazandırılmasını sağlayan Cumhurbaşkanımıza, Genel Müdürümüze ve Genel Müdür Yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. Amasya, Samsun, Çorum ve Tokat illerini kapsayan çok geniş bir sahada bölgemizin ağaçlandırılması için işletme Müdürlüklerimizle faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Çalışmalarımızda iş makinalarımıza çok ihtiyaç duyuyorduk. Bizlerden beklentilerin farkındayız. Ekip arkadaşlarımızla beraber inşallah beklentileri karşılayacak, bölgemizi yeşillendirecek ve yüzleri güldüreceğiz.” dedi.
Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya ise yapmış olduğu konuşmasında; Destek hizmetleri Daire Başkanlığımızın Hizmet içi eğitim semineri dolayısıyla Amasya’da bulunmaktayım. İş makinalarının kurumumuza kazandırılma törenine katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Amasya Orman Genel Müdürlüğümüz açısından önemli bir Bölge Müdürlüklerimizdendir. Genel Müdürlüğümüz olarak bölge müdürlüklerimizin her türlü ihtiyacı görüp bunlara çözüm üretmek ve çalışan arkadaşlarımızın her türlü lojistik desteğini sağlamak durumundayız.
2019 yılında güzel ve başarılı çalışmalar icra ettik. Meslek büyüklerimizin ifade ettikleri, tecrübe ettiğimiz ve öngördüğümüz ihtiyaçlarımızı gidermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda ihtiyaçlarımızı Cumhurbaşkanlığımıza, Maliye Bakanlığımıza, Cumhurbaşkanlığı Strateji Daire Başkanlığımıza ileterek ilgili maliye uzmanlarını Ankara Kızılcahamam Orman İşletme müdürlüğümüze götürdük. Kızılcahamam çalışma sahalarında yürütülen uygulamalarda ormancılık faaliyetlerimizi nasıl icra ettiğimizi, köylülerimizi bu çalışmalardaki rolü ve nasıl istifade ettiklerini, İşletme Şeflerinin, Orman Muhafaza memurlarının bu işleri nasıl gerçekleştirdiklerini fiilen göstererek anlattık. Eksikliklerimizi ve İhtiyaçlarımızı ortaya koyarak, dinamik ve hemen gelişime uyum gösteren teşkilatımızın bu eksikliklerin giderilmesi durumunda, ülkemizin Ormanlarından elde edilen hammaddeye olan ihtiyaçlarını nasıl karşılayabileceğimizi, ithal ürün sorununu nasıl ortadan kaldıracağımızı anlattık. Bu taleplerimiz olumlu karşılandı. Bu sayede personel alımı ve makine alımları, 17 yeni işletme Müdürlüğü,715 işletme Şefliğin kurulumunu yaparak Şeflik çalışma alanını 10 bin hektarın altına düşürdük.
1.140 büro elamanı, şimdide 1.150 Orman Mühendisi şef adayı,2.700 orman muhafaza memuru alımı gerçekleştirdik. Bu yeni arkadaşları meslek büyükleri ve tecrübeli abileri yetiştirecek ve ne kadar iyi yetiştirirlerse bölgelerine, teşkilatına ve ülkesine öyle güzel hizmetler vereceklerdir.
Bu araçlarımızın yerli ve milli olmasına önem veriyoruz. Hizmet aracı ihtiyacımız vardı. 2019 yılı sonu itibariyle devlet malzeme ofisi aracılığıyla 2020 model, 1.650 tane Mitsubishi L 200 ve 31 tane toyota pikap aldık. Toplam 1.681 adet pikabı 2020 yılı içerisinde peyderpey Bölge Müdürlüklerimize göndereceğiz.2020 yılı içerisinde 300 tane arasöz alarak İşletme Müdürlüklerimizin greyder ihtiyacını karşılayacağız. İş makinalımızın %60 yerlidir. İnşallah gelecek yıllarda hepsini yerli araçlardan karşılarız. Makinalarımızın yeni personellerimizin bundan sonra alacaklarımızın öncelikle teşkilatımıza Bölge Müdürlüklerimize, Amasya Orman Bölge müdürlüğümüze hayırlı olmasını ve güzel hizmetlerde kullanılmasını temenni ediyorum.
2019 yılında Orman emvalinde İthalat ihracat dengesinde 570 milyon dolarlık ihracat fazlası oluşturduk. Bu ülke bizim. Herkes kendi alanında başarılı olduğu zaman ülkemiz büyür bizde ormancılık alanında başarılı olmak üretmek zorundayız.2020 yılının daha başarılı bir yıl geçirmeyi hedefliyoruz.5.000 mevsimlik işçi 1.000 tane kadrolu operatör talebimizi ilettik bununla ilgili çalışıyoruz. Türk insanı ve teşkilatımız imkan ve yetki verilirse dağları devireceğini göstermektedir.2020 yılı ve gelecek yıllarda teşkilatımızdan başarılı hizmetler beklenmektedir. Özverili çalışmalarımızla beklentileri karşılayacağımıza inanıyoruz. Makinalarımızın yeni personellerimizin orman genel Müdürlüğümüze hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Dualarla kesilen kurbanın ardından İş makinalarının operatörlerine yeni iş makinalarının anahtarları teslim edilerek Amasya Orman Bölge Müdürlüğünün hizmetine sunuldu.
Program; Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Bölge Müdürlüğü ve Amasya Orman İşletme Müdürlüğü personelinin katılımıyla gerçekleştirildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.