OKUL SERVİSLERİ DENETİM ALTINDA - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 17:17

OKUL SERVİSLERİ DENETİM ALTINDA

OKUL SERVİSLERİ DENETİM ALTINDA
Son Güncelleme :

11 Eylül 2019 - 11:13

518 views

Amasya il genelinde yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla taşımalı sistemde hizmet veren okul servis araçlarına yönelik trafik ve jandarma ekiplerince denetim yapıldı.
Öğrencilerin huzur ve güvenli bir şekilde okula gidip gelmelerini sağlamak amacıyla Amasya genelinde trafik ve jandarma ekipleri, okul servis araçlarını denetledi.
Gerekli kontrolleri yapan trafik ve jandarma trafik ekipleri, okul servisi sürücülerine yaptıkları işin önemini de anlatarak, uyması gereken kurallar hakkında bilgi verdi.
Okulların açılmasıyla birlikte Amasya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube denetleme Müdürlüğü Ekipleri okul servislerinde uygulama yaptı. Servis araçlarını durduran ekipler, çocukların emniyet kemerlerini kontrol ederek sürücülerin belgelerini inceledi.
Sürücü belgesi çeşitli yeterlilik belgelerinin sorgulandığı denetimde ekipler servis sürücülerine, emniyet kemeri takılması, fazla yolcu almamaları, ikaz ve alarm işaretlerinin tam olması, hostes bulundurulması, fazla yolcu almak için sandık yapılmaması, hız kurallarına uymaları noktalarında uyarılarda bulundu.
Yapılan uygulamadan memnun olduklarını ifade eden sürücüler ise, denetimlerinin sürekli olması gerektiğini belirtti.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.