ÖĞRENCİLER BABALARI İLE BİRLİKTE KEK YAPTI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

17 Nisan 2024 - 00:26

ÖĞRENCİLER BABALARI İLE BİRLİKTE KEK YAPTI

ÖĞRENCİLER BABALARI İLE BİRLİKTE KEK YAPTI
Son Güncelleme :

27 Aralık 2019 - 13:37

138 views

Amasya’nın Suluova İlçe TOKİ Çelebi Mehmet İlkokulunda öğrencilerin babaları ile kaliteli vakit geçirmelerini sağlamak, veliler arası iletişimi artırmak ve okul-aile arasında bağları güçlendirmek amacıyla düzenlenen ” Babamla Kek Yapıyorum ” etkinliği yapıldı.
Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Doç.Dr. İlker Kösterelioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu ile birlikte katılarak, ancak okul ve aile arasında kurulacak sağlıklı iletişim ile başarılı bir neslin yetişebileceğinin altını çizen İl Milli Eğitim Müdürü Doç.Dr. İlker Kösterelioğlu, okullarda akademik başarıyı artırmaya yönelik yapılan çalışmaların yanında öğrencilerimizin sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal gelişimlerini destekleyecek bu tarz etkinliklere de yer verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Daha güçlü ve nitelikli eğitim ortamı için okuldan aileye, aileden öğrenciye ulaşan bir etki oluşturabilmenin önemine dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Kösterelioğlu, evler ve okullar arasında kurulacak güçlü pozitif bağların, çocukların eğitiminde büyük rol oynayacağını ve onlara çok şey kazandıracağını ifade etti.
Ailelerin çocuklarının eğitimine katılmasının, sadece öğrenim gördükleri okullara gidip öğretmenleri ve okul idarecileri ile görüşmeleri, veli toplantılarına, okullarda düzenlenen etkinliklere katılmaları anlamına gelmediğine işaret eden Kösterelioğlu, ailelerin, çocuklarının eğitim durumlarını düzenli olarak takip etmeleri, onlarla okuldaki öğrenme deneyimlerini destekleyici aktivitelerde bulunmaları, çocuğun sosyal ve bilişsel ilerlemesini takip etmeleri, öğretmenleriyle iş birliği yaparak öğrenmelerini en yüksek düzeye çıkarmak için onları teşvik etmeleri gerektiğini belirterek, TOKİ Çelebi Mehmet İlkokulu idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerini gerçekleştirdikleri program dolayısıyla tebrik etti. “Babamla Kek Yapıyorum” etkinliği sonunda jüri tarafından her biri birbirinden güzel ve leziz görünen kekler arasında sıralama yapılarak, dereceye giren veli ve öğrenciler ödüllendirildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.