‘MODERNİN DİLİ’ SERGİSİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİAmasya Gazetesi

20 Nisan 2024 - 09:18

‘MODERNİN DİLİ’ SERGİSİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

‘MODERNİN DİLİ’ SERGİSİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Son Güncelleme :

19 Kasım 2019 - 11:30

136 views

Milli Mücadele ve Amasya Tamimi’nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında ilimizde düzenlenen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Sanat Koleksiyonu’ndan ‘Modernin Dili’ sergisinin açılışı Vali Dr. Osman Varol, il yöneticileri ve Merkez Bankası yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Atlı, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, diğer yöneticiler, Merkez Bankası Meclisi Üyesi Ömer Duman, Merkez Bankası Genel Müdürü Ferhat Çamlıca ve konukların da yer aldığı Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezi’ndeki serginin ilimizde gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın yöneticilerine teşekkür eden Vali Varol, Milli Mücadele ve Amasya Tamimi’nin 100. yılı dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiğini belirterek “Yaptığımız etkinliklerin önemli parçalarından bir tanesi bugün burada gerçekleştirdiğimiz sergi faaliyeti. Merkez Bankamız bugün dünyada çok önemli sayılabilecek bir sanat koleksiyonuna sahip. Bankamız bu koleksiyon ile ülkemizin kültür birikimine çok önemli katkıda bulunuyor. Hem de çeşitli vesilelerle bu eserleri ülkemizin farklı yerlerinde sanatseverlerle buluşturarak çok önemli bir işlev icra ediyor” dedi.
Merkez Bankası Meclisi Üyesi Ömer Duman da sergiyi Amasyalı sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek açılışa katılan Vali Varol ile il yöneticilerine şükranlarını sundu.
Sergideki 36 sanatçıya ait 41 eseri inceleyen Vali Varol ile beraberindekiler, sergi küratörü Prof. Dr. Burcu Pelvanoğlu’ndan bilgi aldılar. Sergi, 20 Aralık 2019 Cuma Gününe kadar açık kalacak.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.