Memura  Seyyanen Zam Kaçınılmaz Oldu - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 15:53

Memura  Seyyanen Zam Kaçınılmaz Oldu

Memura  Seyyanen Zam Kaçınılmaz Oldu
Son Güncelleme :

29 Mart 2022 - 13:26

941 views

Memura  Seyyanen Zam Kaçınılmaz Oldu

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, dar ve sabit gelirli kamu çalışanlarının ve emeklilerinin yaşam şartlarının ağırlaştığına dikkat çekerek, benzine ve motorine gelen zamların vatandaşın sırtına zam olarak yüklendiğini, bu nedenle seyyanen zammın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Akaryakıta peş peşe gelen zamların memur ve memur emeklilerinin belini büktüğünü, alışveriş merkezlerinde ve marketlerde etiketlerin günlük değiştirildiğini ifade eden Taşkın, akaryakıta gelen zamların piyasaya yansıdığını, bunun da memur ve emeklilerinin durumunu daha da kötüleştirdiğini söyledi.

Benzin ve motorine gelen son zamların önümüzdeki günlerde piyasaya yansımalarının olacağını belirten Taşkın şunları söyledi:

“Benzine yıllık %180, 2022 yılı Ocak ayı başından itibaren %61 zam geldi. Motorine ise yıllık %246, Ocak ayı başından itibaren de %95 zam geldi. Memurun 2022 yılı birinci 6 aylık zammı %7.5, buna %22,48 enflasyon farkı eklenerek toplamda %30.5 zam yapıldı. Memurun maaş zammı, Ocak ayından itibaren sadece akaryakıta gelen zammın yarısı bile değil. Bu da gösteriyor ki günümüzün ekonomik koşullarında memurun ve memur emeklisinin aldığı ücretle insanca yaşayabileceği standartlara kavuşması mümkün değildir.  Memur ve memur emeklisinin gerçek enflasyon rakamlarının altındaki zamlara mahkûm edilmesini doğru bulmuyoruz. 2022 Ocak ayından itibaren yüksek enflasyon nedeniyle maaşlar eridi. Enflasyon yükseliyor, maaşlar geriliyor ama maaşlara yapılan zamlar ne yazık ki enflasyon rakamlarının altında kalıyor. Memurun alım gücü her geçen gün eriyor. Yaşam standartları kötüleşti.

Maaş artışlarının hedeflenen enflasyona göre değil, mevcut enflasyon rakamlarına göre yapılması ve maaşla birlikte her ay verilmesi gerekiyor. Çok acil olarak memura ekonomideki büyümeden pay verilmelidir. Memur maaşlarının gözden geçirilerek yeni bir düzenleme yapılması zorunludur. Çok geçmeden memura seyyanen zam ve refah payı verilmesi için bir çalışma başlatılmalıdır.

Memur ve memur emeklilerinin mutfağındaki yangının görülmesi şart. Memur ve memur emeklisinin maaşlarının revize edilmesi gerekiyor. Gerçek anlamda bir iyileştirme yapılmalıdır.”

 

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN