KORONOVİRÜS ÖNLEMLERİNİ YERİNDE İNCELEDİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 00:46

KORONOVİRÜS ÖNLEMLERİNİ YERİNDE İNCELEDİ

KORONOVİRÜS ÖNLEMLERİNİ YERİNDE İNCELEDİ
Son Güncelleme :

18 Nisan 2020 - 10:29

253 views

Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Gümüşhacıköy ilçemizde halk pazarını ziyaret ederek koronavirüs önlemlerini yerinde inceledi.

Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için ülkemiz genelinde birçok önemli tedbir ve kural uygulanmaktadır. Özellikle insanların birbirilerine yakın mesafede bulundukları birçok mekan geçici süreliğine kapatılmış, temel ihtiyaçları karşılayan iş yerlerine ve mekanlara ise birtakım tedbirler ve kurallar getirilmiştir.

Bu kapsamda pazar yeri ve market gibi temel ihtiyaçların karşılanması için açık olan ve insanların birbirine yakın mesafede bulunabileceği yerlerde de maske takma zorunluluğu, tezgahların aralarında mesafe bulunması, giriş çıkışların kontrollü olarak gerçekleştirilmesi, ürünlere müşteriler tarafından dokunulmaması ve en az 3 adım sosyal mesafe gibi önemli tedbir ve kurallar uygulanmaktadır.

Gümüşhacıköy ilçemizdeki halk pazarını ziyaret ederek Koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesine yönelik uygulanan tedbirleri ve kuralları yerinde inceleyen Vali Dr. Osman Varol, Kaymakam Mehmet Deniz Arabacı ve Belediye Başkanı Zehra Özyol ile yetkililerden uygulamaların sürekliliği ve işleyişi hakkında bilgi aldı. Söz konusu kuralların asla esnetilmeyeceğini veya göz ardı edilmeyeceğini belirten Vali Varol, kurallara uyulmaması halinde idari ve adli müeyyidelerin uygulanacağını vurguladı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.