Amasya Gazetesi Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 05:21

‘KADİM KENTİN YENİ KÜLTÜR ROTASI, SOFULAR’ PROJESİ İNCELEMELERİNDE

‘KADİM KENTİN YENİ KÜLTÜR ROTASI, SOFULAR’ PROJESİ İNCELEMELERİNDE
Son Güncelleme :

21 Ekim 2019 - 8:45

221 views

Vali Dr. Osman Varol, Amasya Milletvekili Hasan Çilez ile birlikte Valiliğimizin himayesinde uygulanan ‘Kadim Kentin Yeni Kültür Rotası, Sofular’ projesi kapsamında hayata geçirilen çalışmalar ile özel konseptle ‘Yaşam Kültürleri Müzesi’ oluşturulacak tarihi binada inceleme gerçekleştirdi.
Cadde ve kaldırımların geleneksel kent dokusuna uygun şekilde yenilendiği tarihi mahalledeki çalışmalar konusunda Milletvekili Hasan Çilez ile birlikte görüş alışverişinde bulunan Vali Varol, planlanan projelerin tamamlanmasıyla birlikte mahallenin turizmde cazibe merkezi olacağına inandığını belirtti.
Valiliğimiz İl Özel İdaresi tarafından uygulanan “Kadim Kentin Yeni Kültür Rotası, Sofular” projesi kapsamında Sofular Mahallesinde yer alan Saraydüzü Caddesi ve Pirler Sokağındaki cadde ile kaldırımların doğal dokuya uygun malzeme ile yenileme çalışmaları sona erdi. Sokaktaki asfalt ve beton yol ile kaldırımlar sökülerek tarihi dokuya uygun bazalt taş kaplama ile yenilendi. Restorasyonu tamamlanmak üzere olan binada özel konseptle oluşturulacak Yaşam Kültürleri Müzesi çalışmaları da devam ediyor.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.