İsrail’in Filistin halkına yönelik olarak başlatmış olduğu saldırılar sonrası bir çok kesimden tepki sesleri yükselirken bir açıklamada Amasya Üniversitesi’nden geldi. - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Nisan 2024 - 03:58

İsrail’in Filistin halkına yönelik olarak başlatmış olduğu saldırılar sonrası bir çok kesimden tepki sesleri yükselirken bir açıklamada Amasya Üniversitesi’nden geldi.

İsrail’in Filistin halkına yönelik olarak başlatmış olduğu saldırılar sonrası bir çok kesimden tepki sesleri yükselirken bir açıklamada Amasya Üniversitesi’nden geldi.
Son Güncelleme :

17 Ekim 2023 - 12:12

120 views
Amasya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Amasya Üniversitesi olarak ne Gazze’de ne İsrail’de ne de dünyanın herhangi bir yerinde artik çocukların, sivillerin ve masum insanların ölmesini istemiyoruz. İnsan olarak bu trajedilerinin sürmesine tahammülü olmadıklarını belirtti
SİVİLLERİN ÖLDÜRÜLMESİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ
Turabi açıklamasında, “İnsan haklarını, bütün evrensel değerleri ve uluslararası hukuku ihlal eden İsrail ordusu, Gazze’de yerleşim alanlarını yok etmeye, masum insanları öldürmeye devam etmekte, sağ kalanları ise evlerini ve topraklarını terk etmeye zorlamaktadır. Gazze’deki masumların hiçbir ayrım gözetilmeden sürekli bombardımana maruz bırakılarak katledilmelerini asla kabul etmediğimiz gibi İsrail topraklarındaki sivillerin öldürülmesini de şiddetle kınıyoruz. Bir şehrin suyunu, elektriğini, giriş-çıkışlarını kesip altyapısını çökerterek, camisinden kilisesine tüm ibadethanelerini, okullarını ve üniversitelerini yıkarak, insanların en temel ihtiyaçlarına erişmesini engelleyerek, içinde sivillerin yaşadığı binaları bombalayarak, velhasıl her türlü utanç verici yöntemle yürütülen bir çatışma, savaş değil katliamdır. Üstelik bütün bunları bir güç gösterisi edasıyla maharet gibi sunmaya kalkmak, devlet değil ancak Örgüt refleksidir” diye konuştu.
SORUNLARIN GÖRÜŞMELER YOLUYLA ÇÖZÜLMESİNİ DESTEKLİYORUZ
Bugüne kadar İsrail’in adaletsizliğine göz yuman insanlığın, son hadiselerde de iyi bir sınav vermediğini görüyoruz; bu konuda tarafımızın mazlumlar ve masumlar olduğunu ilan ediyoruz diyen Turabi, “Bölgeye kalıcı huzur ve barışın ancak meşruiyeti Birleşmiş Milletler kararlarına dayanan, 1967 sınırlarında ve coğrafi bütünlüğe sahip, başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız bir Filistin devletinin kurulması ve tüm dünya tarafından tanınması olacağına inanıyoruz. Üç semavi dinin kutsal mekânlarını bünyesinde barındıran Kudüs’ün mahremiyetine, Mescid-i Aksa’nın içinde yer aldığı Harem-i Şerif’in statüsüne saygı gösterilmesini istiyoruz. Amasya Üniversitesi olarak tarafları itidale davet ediyor ve bölgedeki savaşın bir an önce durmasını, taraflar arasındaki sorunların görüşmeler yoluyla çözülmesini destekliyoruz. Birleşmiş Milletler’in aldığı 181, 194, 303, 2253, 38/180 ve 10/82 no’lu kararların ivedilikle hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Rabbim ülkemize, bölgemize ve dünyaya daimi huzur, barış, esenlik nasip eylesin” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.