İHRACATLIK KİRAZ TOPLANTISI YAPILDI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 13:49

İHRACATLIK KİRAZ TOPLANTISI YAPILDI

İHRACATLIK KİRAZ TOPLANTISI YAPILDI
Son Güncelleme :

11 Ocak 2020 - 10:49

153 views

Amasya Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde Çin Halk Cumhuriyetine Kiraz İhracatı ile ilgili toplantı yapıldı. Toplantıya konu ile ilgili İl Müdürlüğümüz Personeli, Çinli kiraz alıcısı, ihracatçı firmalar ve ilimizde önde gelen 131 kiraz üreticisi katıldı.
İl Müdürü Zekeriya Şeker açılış konuşmasında “2019 verilerine göre 25.841 dekar kiraz dikili alan olduğu ve 40 bin tona yakın kiraz üretimi yapılmaktadır. Türkiye kiraz üretiminin %6 sını gerçekleştirmektedir. Türkiye sıralamasında ise 6. Sırada yer almaktadır. Üretimin ancak 4 bin tonunu ihracat yapabilmişiz. Biz burada ileriye dönük ihracata uygun çeşitlerin yaygınlaştırılması yönünde çalışmamız gerekmektedir.”
Toplantıda kiraz ihracatı ile ilgili istenen İyi Tarım Sertifikası, Euro Gap Sertifikası, Global Gap Sertifikası, kaliteyi ve kalibreyi artıran ana unsurlardan olan hastalık ve zararlılarla mücadele, pestisit kalıntısı, budama, hasat ve paketleme konularında üreticilere gerekli bilgiler verildi. Toplantının ilimiz çiftçilerine hayırlı ve bol, bereketli kazançlar sağlaması temennisiyle toplantıya son verildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.