HAYAT BOYU ÖĞRENME SADECE OKULLA SINIRLI DEĞİLDİRAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 05:57

HAYAT BOYU ÖĞRENME SADECE OKULLA SINIRLI DEĞİLDİR

HAYAT BOYU ÖĞRENME SADECE OKULLA SINIRLI DEĞİLDİR
Son Güncelleme :

24 Eylül 2019 - 10:16

443 views

İl Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu Toplantısı, Vali Dr. Osman Varol’un başkanlığında gerçekleştirildi.
İlimizdeki resmi, özel kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile hayatboyu öğrenmede işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, etkinlikleri birlikte planlamak ve uygulamaya koymak, hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek ile verimliliği artırmak amacıyla Rehberlik ve Araştırma Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen İl Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu toplantısına Vali Varol’un yanı sıra Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Atlı, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şahin, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Apaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Hayat boyu öğrenmenin sadece okulla sınırlı kalmayan bir süreç olduğunu belirten Vali Varol, bunun sosyal hayatın bütün alanlarında devam etmekte olduğuna değinerek bu nedenle komisyonun çalışmalarının son derece önem arz etmekte olduğunu ifade etti.
Toplantıda yapılan sunumda, hayat boyu öğrenme alanında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak etkinlikleri birlikte planlamak ve uygulamaya koymak, hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek, verimliliği artırmak amacı ile il genelinde yapılan eğitim- öğretim, öğretici ve belletici kurslar ve yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verildi.
Toplantı, 2019-2020 Eğitim – Öğretim Yılı için komisyon kararlarının alınması ve ilgili görüş ile önerilerin dile getirilmesinin ardından sona erdi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.