HAVZA’DA ÖRNEK 'OKUL-SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ ' İMZALANDIAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 13:34

HAVZA’DA ÖRNEK ‘OKUL-SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ ‘ İMZALANDI

HAVZA’DA ÖRNEK ‘OKUL-SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ ‘ İMZALANDI
Son Güncelleme :

07 Eylül 2019 - 10:35

527 views

Havza Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda Havza Kaymakamlığı, Havza Ticaret ve Sanayi Odası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Silverline Endüstri ve Ticaret A.Ş. ve Havza Mesleki Teknik Anadolu lisesi arasında “Okul-Sanayi İşbirliği Protokolü” imzalandı.
Düzenlenen imza töreninde konuşan Silverline Endüstri ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Alış; “Önümüzdeki 5-10 yıl için yapılan araştırmalar gösteriyor ki, sadece yetenek gerektiren işlerden ziyade, yaratıcılığı ön plana çıkartan, kritik düşünmeyi gerektiren işler bizleri ve gelecek nesli beklemektedir. Bilgi ve ekonomi-endüstri arasındaki yakın ilişkinin geliştirilmesi gerektiği, buradan da karşımıza çıkmaktadır. Üretim olmadan kalkınma, gelişme, zenginleşme olmaz. Üretiminde temel unsuru insan. Sonuç olarak tek başına bilgi ve kalkınmışlık seviyesini arttırmanın mümkün olmadığı gibi bilgisiz bir teknoloji ve sanayinin ilerlemesi de mümkün olmayacaktır.” dedi.

Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Alış, gelişmiş ülkelerdeki Meslek Lisesi Sanayi işbirliği seviyesine bakıldığında, diğer ülkelere nazaran oldukça ileri bir düzeyde olduğu anımsatarak; “Ülkemizde de bu yönde hızlı adımlar atıldığını gözlemliyoruz. İşbirliğini geliştirmenin en önemli çıktısı ülkeleri kalkınmasının sürekli kılmaktır. Dolayısı ile ülkedeki beyin gücü ile endüstriyel güç arasındaki işbirliğini geliştirmek kalkınmayı beraberinde getirecektir. Meslek liselerimizin en önemli amacı, Eğitim-Öğretim yani öğrenci yetiştirmektedir. Endüstri ve sanayi tarafının en önemli amacı ise, kazancı sağlamaktır. Bunu sağlarken de büyükten daha büyük, hızlıdan daha hızlı olmak zorunda olduğunun farkındadır. Sanayinin; hızlı inovatif çözümler elde ederek ve farkındalık yaratarak rekabet avantajı sağlaması sürekliliği için olmazsa olmazımızdır. Buna paralel olarak yine önemli sorunlarından biri de iletişimdir. Birçok firma meslek liseleri ile nasıl bir çalışma yapabileceğini ve nasıl irtibata geçileceği konusunda bilgi sahibi değildir. Ayrıca belirtmekte fayda var ki birçok okulda verilen eğitimin uygulamaya yönelik olmaması, dolayısı ile yetişen öğrencilerin istenilen düzeye gelememiş olması sanayi tarafını, üniversiteden soğutan hatta staj çalışmasına dahil kapılarını kapatmasına sebep olan etkenlerdendir. Buradan çıkacak ortak nokta; sanayinin öğrenci yetiştirme konusunda destek olması okulların ise sanayinin hızına ayak uydurabilmesi olacaktır.” diye konuştu.

Alış, Havza’dan gelen öğrencileri başarılı bulduklarını ve her zaman Havza Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine her zaman kapılarının açık olduğunu belirtti.
Kaymakam Metin Yılmaz; “Bu bağlamda ilçemizde mesleki beceri Testi uygulanmakta ve olumlu sonuçlar alınmakta. Uygulamamız birçok il ve ilçeye örnek teşkil etmekte. İlçemiz adına çok önemli bir protokol imzalanmıştır, hayırlı olsun.” dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir; “Mesleki eğitim alanında imzalanan protokol ile öğrencilerimiz daha sağlam bir alt yapıya sahip olacaklar. İlçemize hayırlı olsun.” dedi.
TSO Başkanı Erkan Acar; “Okul-Sanayi İşbirliği Protokolü” nün önemli olduğunu belirterek; “İlçemize, bölgemize, meslek liselerinde eğitim gören öğrencilere, ailelerine maksimum fayda sağlayacak ve istihdam hususunda da kaliteli bireyler yetişmesinin önünü açacaktır. Sanayinin öğrenci yetiştirme konusunda destek olması okulların ise sanayinin hızına ayak uydurabilmesi probleminin çözüme kavuşacak. İnşallah Havza Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak olan sanayi kuruluşları ile bu örnek protokolü hayata geçireceğiz.” diye konuştu.
Gerçekleştirilen toplantıda “Okul-Sanayi İşbirliği Protokolü” Kaymakam Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Silverline Endüstri Ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Alış, Havza Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, Havza Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Akif Bilen tarafından imzalandı.
Havza Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojileri ile Elektrik ve Elektronik alanı öğrencileri ayda iki defa staj ve işbaşı eğitimlerini işletmede alacakları belirtildi. Mezun olan öğrenciler işletmede iş başı yapacaklar. İşletme tarafından okul öğretmen ve öğrencilerine gelişen sanayi ve teknoloji ile girişimcilik alanında eğitim programları düzenlenecek. Yine işletme tarafından okul atölyelerine teknik destek verileceği söylendi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.