Hasan Çilez, yapılan sanayi yatırımlarını değerlendirdiAmasya Gazetesi

25 Nisan 2024 - 02:25

Hasan Çilez, Amasya’ya yapılan sanayi yatırımlarını değerlendirdi

Hasan Çilez, Amasya’ya yapılan sanayi yatırımlarını değerlendirdi
Son Güncelleme :

29 Mart 2022 - 11:21

512 views

Hasan Çilez, Amasya’ya yapılan sanayi yatırımlarını değerlendirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Amasya’ya yapılan sanayi yatırımlarını değerlendirdi. Milletvekili Çilez; Amasya’mız tarımda, turizmde, eğitimde ve sanayide büyük gelişmeler kaydetmiştir. Turizm pandemi sürecinin etkisi ile 2 yıldır duraklamaktadır.

Tarımda kuraklık çiftçilerimizi olumsuz yönde etkilemektedir. Bu yıl ki yağışlar yüzümüzü güldürmektedir. Ancak yoğun kar yağışı nedeniyle 4000 dönümden fazla seramızda büyük bir hasar oluşmuştur. Valiliğimiz ve İl Tarım Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar neticesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile hasar gören seraların yeniden ayağa kaldırılması için 50 Milyon TL hibe destek olarak çiftçilerimizin hesabına, hasarları oranında yatırılmıştır.

Üretenin her daim yanında olan Cumhurbaşkanımız ve AK Kadrolar bunu sözde değil, yaptığımız işlerle göstermişizdir. Tüm Amasyalı hemşerilerimiz olarak yapılan bu hibe desteği için Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Yine Sanayi yatırımlarımız büyük bir hızla devam etmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “yatırım, üretim, istihdam ve ihracat” odaklı stratejisi Amasya’mızda tarım ve Besi Organize Sanayi Bölgesi’dir. Et Entegre Tesisi, Biyogaz Tesisi ile örnek bir projedir. Burasını tam 2 katı büyüklüğe çıkartıyoruz. Amasya OSB özellikle mermer sanayisinde hizmet etmektedir. Bu yılsonuna kadar burayı da 2 katı oranında büyütmüş olacağız. Taşova’mızda Organize Sanayi Bölgemizi yeni kurduk. Altyapı ihalesi için çalışıyoruz. Yılsonuna kadar altyapısını bitirip yatırımcıya yer tahsisinde sanayi sektöründe büyük bir başarı ile uygulanmaktadır. Özellikle sanayide son 20 yılda büyük bir başarı elde edilmiştir.’’ Diye konuşu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.