GENÇLİK DEĞİŞİM PROJESİ 32 GENÇ VE 8 LİDER AMASYA’DAAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 23:33

GENÇLİK DEĞİŞİM PROJESİ 32 GENÇ VE 8 LİDER AMASYA’DA

GENÇLİK DEĞİŞİM PROJESİ 32 GENÇ VE 8 LİDER AMASYA’DA
Son Güncelleme :

29 Ekim 2019 - 16:48

169 views

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanlığı Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen Sanatın Gizemi adlı karma becerili Gençlik Değişim projesi 32 genç ve 8 lider ile Amasya’da gerçekleştirilmektedir. Grupdinamik adlı gençlik grubu koordinatörlüğünde yürütülen projede Avrupa ülkelerinde İtalya, Bulgaristan, Letonya, Ukrayna ve ülkemizden katılan gençler ile öğrenme güçlüğü çeken gençleri diğer gençler ile bir araya getirerek bu gençlerin topluma entegrasyonlarını, dahil edilebilmelerini kolaylaştırmak, bu gençlerimizin kendilerine olan güvenlerini artırmak ve gençler hakkında farkındalık oluşturmak hedeflenmiştir. Proje süresince gençler hep birlikte, origami, uçurtma yapma ve uçurma, kukla yapımı ve canlandırılması gibi el sanatları atölyelerini gerçekleştirmektedirler.
Proje süresince katılımcılar Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu ve Amasya Belediye Başkanı Mehmet SARI’yı ziyaret ederek projenin amaç ve hedefleri hakkında bilgi vererek karşılıklı sohbet etmişlerdir.
Farklı ülkelerden katılımcı olarak bir arada bulunan gençler yaptıkları kültür geceleri ile kendi kültürlerini tanıtma ve diğer farklı kültürler hakkında da bilgi sahibi olma fırsatını yakalamışlardır.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.