Amasya Gazetesi - Amasya Gazetesi %Amasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 13:16

GAZİLERİMİZE SAYGI VE HÜRMET GÖSTERMEK BİZİM ASLİ GÖREVİMİZDİR

GAZİLERİMİZE SAYGI VE HÜRMET GÖSTERMEK BİZİM ASLİ GÖREVİMİZDİR
Son Güncelleme :

19 Eylül 2019 - 17:51

389 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen programa katıldı.
Amasya Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Büyük Amasya Oteli’nde 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen programa katılan Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Vatan için şehit olanlara rahmet, Gazi olanlara ise sağlıklı ömürler diliyorum” dedi. Kahvaltılı programa, Başkan Sarı’nın yanı sıra Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Atlı, Vali Yardımcısı Turgay İlhan, Muharip Gaziler Amasya Şube Başkanı Ahmet Ünverdi, Kurum ve Kuruluşların Müdürleri, STK temsilcileri, gaziler ve aileleri katıldı.
Muharip Gaziler Derneği Amasya Şube Başkanı Ahmet Ünverdi’nin konuşmasının ardından söz alan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bugün çok özel bir gündür. Olayı yaşayan bilir, derdi çeken bilir. Gerek 1974 Kıbrıs Harekâtı, gerek Kore Savaşı, gerek 15 Temmuz ve gerek belki bir kaç tane kalan İstiklal Savaşı gazilerimiz… Onlar bizim şanımız, onlar bizim geçmişimiz, onlar bizim hayatımız. Onların adı Alperen’dir, onların adı İslam’da Mücahittir, onların adı yiğitlerdir. Onlar giderken dönmeyi hesap etmeyenlerdir. Yiğitlik tevazuu gösterenlerdir. Gazilerimize gereken saygıyı ve hürmeti göstermek bizlerin asli görevidir. Ben şahsım Mehmet Sarı ve bu şehrin belediye başkanı olaraktan; kıymetli ve eli öpülesi büyüklerimiz olan gazilerimize her ne gibi bir imkân lazımsa, biz her konuda yardıma hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Bu duygu ve düşünceler ile tüm gazilerimizin gününü kutlar, sağlık ve sıhhat dilerim. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun” dedi.
Son olarak söz alan Vali Varol’un konuşmasının ardından Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Gaziler ve aileleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.