Fatih Üçok çalışmaları inceledi - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

25 Nisan 2024 - 12:11

Fatih Üçok çalışmaları inceledi

Fatih Üçok çalışmaları inceledi
Son Güncelleme :

05 Nisan 2022 - 15:02

472 views

“ŞEHRİMİZDE YENİ BİR CADDE İLE TİCARİ VE YAŞAM ALANI AÇIYORUZ.”

Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Atatürk Bulvarı ile Adnan Menderes Millet Bahçesi ve Bilgi Evi bölgesi arasındaki bağlantıyı sağlaması amacıyla yeni açılan Millet Caddesi çalışmaları kapsamında Şeker Fabrikasından alınan Atatürk Bulvarı kenarındaki alanda bulunan ve yaklaşık 60 yıl önce yapılan 3 metre yüksekliğinde ve yaklaşık 100 metre uzunluğundaki duvarın yıkım çalışmaları ile yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Yeni bir ticari ve yaşam alanı oluşturacaklarını belirten Başkanımız Fatih Üçok, yeni açılan Millet Caddesi yapılırken yoldan 10 metre yüksek olan bu alanda 2.500 kamyon toprak alındığını, yeni açılmakta olan Millet Caddesi çalışmaları kapsamında şehrimizin merkezine(Cumhuriyet Mahallesi ve Şeker Fabrikası birleşme noktası) girişinde bulunan ve yaklaşık 60 yıllık bir duvarı kaldırdıklarını ve bu alanda cadde, ticari alan, yürüyüş ve bisiklet yolu ile yeşil alan yapacaklarını kaydetti.

Suluova’ya kent kimliğine zenginlik katıp vizyon kazandıracak ve çehresini değiştirecek bir çalışmaya daha imza atmaktan mutluluk duyduğunu aktaran Fatih Üçok, “Yaklaşık 60 yıldır burada bulunan duvar şehrimizin girişini daraltıyordu. Yeni açmış olduğumuz Millet Caddemiz ile birlikte şehrimizin merkezine girişinde bulunan 60 yıllık bir duvarı bugün itibariyle kaldırmış bulunuyoruz. Burası niçin önemli; şeker fabrikasının etrafında çevrili olan bu alanda adeta şehrin içerisinde yüksek duvarlar vardı ve görüntü kirliliğine neden oluyordu. Bunlardan birisi bugün kaldırılmış olacak. Kaldırılmasıyla birlikte ticari alan, yürüyüş alanı, yeşil alan ve Adnan Menderes Millet Bahçesine bağlanan bir yol yapılacak. Daha önce Şeker farikamızla yürüttüğümüz imar çalışması neticesinde belli alanların şehre kazandırılması çalışması vardı. Bu kapsamda etap etap bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz.“ dedi.

Millet Caddesi yolu çalışmasına daha önceki aylarda başladıklarını ancak kış şartları nedeniyle ara vermek durumunda kaldıklarını belirten Başkan Fatih Üçok, “Bugünde uzun zamandır emek verdiğimiz millet caddemiz yolunun açılışını gerçekleşmiş olacağız. Aynı zamanda şehrimizin içerisinde yeni bir ticari alanın, yaşam alanının ve yeni bir aksın ilk kepçesini vurmuş olduk. Şehrimizin merkezi içerisinde yer alan buradaki güzergah eski emniyet binası alanına kadar imar anlamında yeniden değişti ve şekillendi. Daha önce şehir merkezinde 25 bin metrekarelik bir alanda şehir meydanı ve cami düzenlemesi yapmıştık. Şimdide o bölgeden şehrimizin doğusuna doğru yeni açmakta olduğumuz yürüyüş yolları ve yeşil alana ulaşan bağlantı yollarını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Bu yaptığımız çalışmalar aslında şehrimizin kent kimliğine zenginlik katacak ve yeşil alanlarla birlikte insanların gezip dolaşabilecekleri bisiklet ve yürüyüş yollarının da önünü açmış olacağız. Tüm hemşerilerimize hayırlı olsun, Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.