- Amasya Gazetesi - Amasya Gazetesi %Amasya Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 03:33

ENGELLİ ANNE VE ÇOCUKLAR İÇİN YENİ BİR ADIM AKEM (ANA KUCAĞI ENGELLİLER MERKEZİ)

ENGELLİ ANNE VE ÇOCUKLAR İÇİN YENİ BİR ADIM AKEM (ANA KUCAĞI ENGELLİLER MERKEZİ)
Son Güncelleme :

23 Kasım 2019 - 16:39

183 views

Amasya Belediyesi Engelsiz Yaşam Parkında yer alan merkezde Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Musa Demiryarar ve Engelliler Konfederasyon Başkanı Turan İçli basın açıklamasında bulundu.
Bizler Engellilerle ilgili önümüzdeki 5 yılda Amasya ‘da neyi yaparsak engellilerin sosyal farklılıklarını toplumsal farklılıklarını artırmış oluruz.Eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan, kültür ve sanata, spor ve kent standartlarının iyileştirilmesine, çocuklar ve gençlere, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe, ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için fikir alışverişinde bulunuldu.
Engelliler Konfederasyon Başkanı Turan İçli konuyla ilgili basın açıklamasında bulundu; “Biz Engelliler Konfederasyonu olarak Amasya’da bulunuyoruz. Biz Amasya’da eğitim için bulunuyoruz. Dün ve bugün yaptığımız bu eğitimler ile ‘Aktif yurttaşlık hakkımızdır’ diyoruz. ‘Türkiye Engelliler Meclisine Doğru Projesi’nin gerektirdiği bu çalışmalarda yer alan eğitimler, bu projenin esası bütün illerde 52 ilde daha doğrusu ‘İl Engelliler Meclisi’ kurmak. Amacımız bütün derneklerin katılacağı bir meclis kurmak ve onların temsilcilerinden Türkiye İl Engelliler Meclisi kurarak hükümetten arkamıza 9 – 10 milyon engellinin gücünü, desteğini almış olarak masaya oturtturmak. Gelecek sene meclisimiz Mayıs ayında toplanacak 52 ilde 2 il daha ekledik 54 ilde İl Meclislerimiz kuruldu. Amasya’da da kurulmuştu İl Meclisimiz şimdi bu meclis üyelerimizin de eğitimine başladık. Onların geliştirilmesi ve donanımlarının arttırılması için eğitimler gerçekleştiriyoruz.
Eğitimlerimiz 6 başlık altında yapılıyor:
1- Hak temeli savunuculuk
2- Medya eğitim becerilerinin geliştirilmesi
3- İzlenenleri değerlendirme
4- Maddi kaynak yaratma
5- Gönüllü yönetimi
6- Bölge raporu hazırlama
Aynı zamanda dün başladığımız ve devam ettireceğimiz ‘Amasya İl Engelli Strateji’ taslağını hazırlıyoruz. Burada tartışarak neler yapabileceğimiz, orta vadede ve uzun vadede bunları konuşarak bu taslağı yapmaya çalışıyoruz. Bugün akşam 16.00’ya kadar çalışmalar sürecek 16.00’dan itibaren Samsun’a geçerek çalışmalarımızı devam ettireceğiz.” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.