Amasya Gazetesi - Amasya Gazetesi Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 21:41

“DÜŞÜNECEĞİZ, KONUŞACAĞIZ VE ŞEHRİMİZ İÇİN ORTAK AKILDA BULUŞACAĞIZ”

“DÜŞÜNECEĞİZ, KONUŞACAĞIZ VE ŞEHRİMİZ İÇİN ORTAK AKILDA BULUŞACAĞIZ”
Son Güncelleme :

31 Ocak 2020 - 15:55

157 views

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası turizm ve yemek sektöründe hizmet veren üyeleri ile Amasya Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bilal Eken’i bir araya getirdi.
Açılış konuşmasını Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç yaptı.
Kırlangıç konuşmasında, “Biliyorsunuz ki lokomotif sektörü turizm, onun için de 2019 yılındaki turizmde neler oldu ve önümüzde ki turizm sektöründe neler olacak, turizm sorunlarını konuşmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz.
Öncelikle Valimize, Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Sektörle ilgili iş dünyasının sıkıntılarının olduğu her konuda bizim yanımızda oldular. Ayrıca Belediye Başkanımız Mehmet Sarı’ya Uluslararası İdeal Kent ödülünü kazandırdığı için Amasya’mıza “Yeşilkent Amasya” adını tescil ettirdiği için teşekkür etmek istiyorum.
Sektörde bir başarı hikayesi yazılmak isteniyorsa kesinlikle birlik ve beraberlik çerçevesinde olması gerekir. Tabi ki turizm sektörü en çok birlik ve beraberlikle kazanılacak bir sektör, o yüzden bu şehre güzel bir hikaye yazalım diye sektörümüzün hem geçmişini hem de geleceğini konuşalım diye bir araya geldik.
Biz Oda olarak turizm sektörü için önemli atılımlarda bulunduk. Ama eminim ki daha da yapabileceğimiz şeyler vardır. Bugün de burada bir arada olmamızın sebebi işte bu. Düşüneceğiz, konuşacağız ve şehrimiz için ortak akılda buluşacağız.”dedi
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve Amasya Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ konuşmalarını gerçekleştirdikten sonra İl Kültür ve Turizm Müdürü Bilal Eken, Amasya’nın Yeni Turizm Aksı hakkında bir sunum gerçekleştirdi.
Amasya Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Oğuzhan Zobu, 2020 Yılı Sürdürülebilir Kent Turizmi Çalıştayı adlı bir sunum gerçekleştirdi.
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç katılımcılara teşekkür ederek sözü sektör temsilcilerine bıraktı. Sektör temsilcileri tek tek söz hakkı alarak görüş ve önerilerini belirtti.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.