- Amasya Gazetesi Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:44

DÖRDÜNCÜ ULUSAL FEN LİSESİ BİLİM KAMPINDA AMASYA’YI TEMSİL EDİYORLAR

DÖRDÜNCÜ ULUSAL FEN LİSESİ BİLİM KAMPINDA AMASYA’YI TEMSİL EDİYORLAR
Son Güncelleme :

17 Şubat 2020 - 8:29

226 views

Amasya Macit Zeren Fen Lisesi Dördüncü Ulusal Fen Lisesi Bilim Kampında Amasya’yı temsil ediyor.
Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarının (Proje Okulları) yönetici, öğretmen ve öğrencileri arasındaki iletişim ve etkileşimi artırmak, öğrencilerin gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerini geliştirmek ve onları bilimsel çalışma yapmaya teşvik etmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğinde, Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliği, Meram Fen Lisesi Koordinatörlüğünde 11-14 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 4. Ulusal Bilim Kampı’nın açılış programı, 11 Şubat 2020 tarihinde Konya Dedeman Otel’de yapıldı.
Dördüncü Ulusal Fen Lisesi Bilim Kampında Amasya’yı Temsil eden Amasya Macit Zeren Fen Lisesi Biyoloji öğretmeni Tevfik Özata, öğrenciler İlayda Veske ve Nazlıcan Çelik moleküler biyoloji ve genetik alanında gerçekleştirilen çalışmalara katıldı. Okul müdürü Ahmet Eren, “Mislab Amasya” ve “7/24 pansiyondayız” Sunumlarıyla Macit Zeren Fen Lisesinde ki iyi örnek uygulamalarını Bakanlık ve Ülkenin değişik bölgelerinden katılan yöneticilerle paylaştı.
4. Ulusal Bilim Kampında verilen eğitim sonrasında öğrencilerin hazırlayacağı projeler “Bilim Kampı Değerlendirme Kurulu” tarafından değerlendirilerek her konu başlığında dereceye giren okullar ödül ve sergi törenine davet edilecek. 01-03 Haziran 2020 tarihinde Selçuklu Kongre Merkezinde ilk üçe giren projeler sergilenecek olup, 03 Haziran 2020 tarihinde gerçekleşecek olan törende toplam 50 bin TL ödül dağıtılacak.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.