DAHA GENÇ DAHA SAĞLIKLI ORMANLAR - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

20 Nisan 2024 - 15:24

DAHA GENÇ DAHA SAĞLIKLI ORMANLAR

DAHA GENÇ DAHA SAĞLIKLI ORMANLAR
Son Güncelleme :

14 Ekim 2019 - 9:42

345 views

“Araziye ne kadar hakim olursanız, hedeflerinize
ulaşmak da o kadar kolay olacaktır”

Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, Ağaçlandırma Şube Müdürü Mutlu Turan birlikteliğinde işletmeler tarafından yürütülen ormancılık faaliyetleriyle ilgili çalışmaların sahadaki son durumlarını incelemeye devam ediyor.
Bölge Müdürü Halil Oflu, Amasya Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Destek Orman İşletme Şefliği Destek Orman emval deposunda ve Destek 242 nolu dikili satış bölmesinde incelemelerde bulundu.
Destek Şefliğinde yapılan incelemelerde İşletme Müdürü Uğur Tamer Çelik tarafından karşılanan Bölge Müdürümüz yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alarak üretimden elde edilen emvallerin istifleme, tasnifleme ve standartlara uygunluklarını denetledi.
Ardından Destek şefliği 242 nolu dikili satış bölmesine geçen Bölge Müdürü Oflu, İşletme Şefi Murat Çoldur’dan yürütülen çalışmaların hangi aşamada olduğu hakkında bilgiler alarak sahada incelemelerde bulundu.
Denetleme ve incelemelerini tamamlayan Bölge Müdürü Halil Oflu” Üretim çalışmalarımızdaki yaptığımız iş; Ağaç kesmek değil, idari ömrünü tamamlamış, hastalanmış, yetişen fidanları baskılayan, sağlıklı yetişen ağaçları engelleyen ağaçları boşaltarak hem genç, hem de sağlıklı ormanlar yetiştirmek için bu işlemi yapıyoruz.
“Üretim amacımız mevcut servet ve hizmetlerden yeni servet ve hizmetler meydana getirmektir.”
Üretim işlerini tekniğine ve kalite standartlarına uygun yaparak bölge ve ülkemizin odun ürünlerinden elde edilen hammadde ihtiyacını karşılayacak, ve bu satışlardan elde edilen katma değerle yeni ormanlar oluşturmak için kaynak elde edeceğiz.
Dikili satıştaki önceliğimiz maliyetleri düşürmek olduğundan satışa konu bölme veya bölmeciklerdeki her ağaç türü için üretilmesi öngörülen ürünlerin verim yüzdesini hassasiyetle belirlemeli deneme ağaçları bölmeyi temsil edecek şekilde bölmenin etek, orta ve sırt kesimlerinden, çürüklük, kovukluk v.s. özellikleri de dikkate alınarak standardizasyon esaslarına göre boylanıp her ürün cins ve nevi itibariyle verim yüzdeleri tespit edilmelidir dedi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version