- Amasya Gazetesi Amasya Gazetesi Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 21:45

ÇOCUKLAR VE GENÇLER SAĞLIKLI GELECEK İÇİN YETENEKLERİNİ KONUŞTURACAK

ÇOCUKLAR VE GENÇLER SAĞLIKLI GELECEK İÇİN YETENEKLERİNİ KONUŞTURACAK
Son Güncelleme :

08 Şubat 2020 - 9:15

261 views

Yeşilay ve Millî Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması’na başvurular başladı, başvurular için son tarih 14 Şubat. Bu yıl 10’uncusu düzenlenen yarışma, çocuklarda ve gençlerde sanat aracılığıyla bağımlılığa karşı farkındalık oluşturmayı hedefliyor.
Konuyla iligili açıklamalarda bulunan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Amasya Şube Başkanı Yusuf Uludağ gelecek nesilleri bağımlılıktan koruma, onlara küçük yaşta sanat, spor gibi olumlu alışkanlıklar kazandırmayı amaçlayan “Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması” ile çocuklar ve gençlerin, edebi ve görsel sanatların ilham verici dünyasıyla buluşarak hem fikirlerini ve yeteneklerini dışa vurabilecek hem de bağımlılıkla ilgili eserlerinin yetişkinlere de mesaj verebileceklerini belirtti.
Yeşilay, genç nesilleri bağımlılıktan korumak, yetişkinlerde çocuk ve gençlerin sanatsal perspektifinden bağımlılık farkındalığı oluşturmak amacıyla 10. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması’nı başlattığını, Yeşilay’ın Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliğiyle hayata geçirdiği yarışmanın ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak 3 farklı düzeyde düzenlendiğini, edebi ve görsel olmak üzere iki ayrı kategori yer aldığını ifade eden şube başkanı Yusuf Uludağ şunları söyledi. Bağımlılık konulu eserlerin değerlendirildiği yarışmada öğrenciler görsel kategoriye afiş, resim, karikatür ve kısa video; edebi kategoriye kompozisyon, şiir, öykü, deneme ve anı alanlarında üretilmiş eserlerle katılabiliyor. Başvuruların 14 Şubat’a kadar sürüyor. Her ilin kategori birincileri Nisan’da, ülke çapında her kategoride ilk 3’e girenler Haziran’da açıklanıyor.
Her ilde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde, edebi ve görsel olmak üzere 2 kategoride belirlenen birinciler 500 TL ile ödüllendirilecek. İl düzeyinde dereceye girmeye hak kazanan öğrenciler arasından ise her düzey ve kategoriden ülke çapındaki şampiyonlar belirlenecek. Kategori birincileri 5 bin TL, ikincileri 3 bin 500 TL, üçüncüleri 1000 TL ödülün sahibi olacak dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.