CAMCI, “GELİR DAĞILIMINDA ADALET SAĞLANSIN” - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 13:29

CAMCI, “GELİR DAĞILIMINDA ADALET SAĞLANSIN”

CAMCI, “GELİR DAĞILIMINDA ADALET SAĞLANSIN”
Son Güncelleme :

15 Kasım 2019 - 17:58

142 views

Amasya Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kerem Camcı, gelir dağılımında adaletin sağlanmasını istediklerini ve bunun için mücadele ettiklerini ifade ederek, “Adil devlet, gelir dağıtımında adaleti sağlayan; bütçeyi düzgün yapan ve taksimatı hakkaniyetle yerine getiren devlet demektir. Biz bütçeyi adalet ve hakkaniyet boyutuyla eleştiriyoruz. Bizim gelir vergisi oranları boyutuyla yaşadığımız mağduriyetler var. Toplu sözleşmede memnun edilmeyen, enflasyona ezdirilen kamu görevlilerinin bütçe görüşmelerinde memnun edilmesini bekliyor, gelirin bütçe imkânları ile revize edilmesini istiyoruz” dedi.
Bütçede kamu görevlilerinin payı gözetilmelidir
TBMM’de bütçe görüşmelerinin olduğunu belirten Camcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütçenin, kamu görevlilerinin durumunu gözetecek, piyasa gerçeklerini göz önünde bulunduracak şekilde ele alınmasına ve burada kamu görevlilerinin payının takip edilmesine yönelik adım atılmasına ihtiyaç vardır. İstiyoruz ki Meclis sürecinde ifade edilen plan ve bütçenin dışında bir gelişme olsun ve bu anlamda memurların durumunu gözeten, tamir eden bir adım atılsın ve bütçe bu anlamda adil bir şekilde yapılandırılsın.”
Sorunların çözümüne yönelik eylem planlarımızı uygulamayı sürdürüyoruz
“Gelir vergisi oranlarında sorunlarımız var. İstihdam biçiminde sorunlar var. Temel hak ve hürriyetlerde sorunlarımız ve taleplerimiz var” diyen Camcı, söz konusu sorunların çözülmesine yönelik eylem planlarını uygulamayı sürdürdüklerini, duruşlarının ve çözüme olan inançlarının net olduğunu söyledi.
82 model darbe yönetmeliği değişmelidir
Camcı, darbe ürünü kılık ve kıyafet yönetmeliğine de değinerek, “Bizim, 82 model darbe yönetmeliğine ilişkin itirazımız ve değişsin diye gayretimiz var. Israrla, inatla, sabırla, sebatla bu konuda yolculuğumuzu, sivil itaatsizliğimizi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.