BİN 800 YILLIK ELMALI MOZAİK ŞEHRİN SEMBOLÜ OLACAKAmasya Gazetesi

20 Nisan 2024 - 09:46

BİN 800 YILLIK ELMALI MOZAİK ŞEHRİN SEMBOLÜ OLACAK

BİN 800 YILLIK ELMALI MOZAİK ŞEHRİN SEMBOLÜ OLACAK
Son Güncelleme :

26 Kasım 2019 - 17:47

162 views

Amasya’da 2013 yılında merkez Yavru köyü yakınlarında yapılan arkeolojik kazılar sonucu bulunan elma ağacı ve keklik figürlü Bin 800 yıllık elmalı mozaik şehrin sembolü olacak.
Vali Dr. Osman Varol, ziyaret ettiği Amasya Müzesi’nde sergilenen eserleri inceleyerek 1800 yıllık Elmalı Mozaiğin teşhir edilmesine yönelik süren çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocagil ve Hasan Çilez ile birlikte çok önemli eserlerin bulunduğu Amasya Müzesi’nde incelemede bulunan Vali Varol, teşhir edilmesi için insiyatif aldıkları ve ilimizin sembollerinden biri olacak 1800 yıllık Elmalı Mozaiğin sergilenmesine yönelik çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Amasya Müze Müdürlüğü deposuna kaldırılması sonrası sergilenmesi için insiyatif aldıkları mozaiğin konuşlandırılacağı alanda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Vali Varol, elmasıyla ünlü şehrimizin sembollerinden biri olacak mozaiğin yeniden hayat bulmasıyla önemli ölçüde ziyaretçi kitlesi çekeceğine inandığını ifade etti.
Vali Varol ve beraberindekilerin Mumyalar bölümünde tamamlanan çalışma konusunda Müze Müdürü Celal Özdemir’den bilgiler aldığı incelemeye İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdin Acar ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Bilal Eken de katıldı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.