"BİLİM İNSANLARINI YAŞATIYORUZ" - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

26 Nisan 2024 - 16:38

“BİLİM İNSANLARINI YAŞATIYORUZ”

“BİLİM İNSANLARINI YAŞATIYORUZ”
Son Güncelleme :

14 Mart 2020 - 9:54

278 views

“Bilim İnsanlarını Yaşatıyoruz” Projesi Kapsamında Şehit Hüseyin Hatipoğlu İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri Amasya İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu’nu makamında ziyaret etti.
Geçmişte yaşamış olan önemli bilim insanlarının öğrenciler tarafından tanınmasını ve örnek almalarını sağlamak olan “Bilim İnsanlarını Yaşatıyoruz” Projesinde görev alan öğrenci ve öğretmenler İl Milli Eğitim Müdürü İlker Kösterelioğlu’nu ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdiler. Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen “Eğitimde iyi örnekler ” uygulaması kapsamında hazırlanan projenin amacı bilimin gelişmesine öncülük etmiş 20 tane bilim insanın seçilerek öğrencilere hayatları ve çalışmaları hakkında sunumlar ve canlandırmalar yolu ile tanıtmaktır. Proje kapsamında öğrencilere sunumları yaptırılan bilim insanların arasında Tıp bilgini, Cerrah Şerefeddin Sabuncuoğlu, Modern Fiziğin babası olarak ta bilinen Galileo Galilei, Dünya Haritaları ve Denizcilik kitabıyla tanınan Piri Reis de yer alıyor.
İl Müdürü Kösterelioğlu proje hakkında yaptığı açıklamada, “Bilimi anlamanın yolu, onun tarihsel evrimini incelemekten geçmektedir. Geçmişten günümüze bilime hizmet eden ve modern dünyanın temellerini oluşturan, eserleri ile iz bırakan bilim insanlarını yeni nesillere tanıtmayı amaçlayan Bilim İnsanlarını Yaşatıyoruz Projesinde emeği geçen öğrencilere ve öğretmenlere teşekkürlerimi iletiyorum” Dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.