BAZLI GIDA DENETİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 01:04

BAZLI GIDA DENETİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

BAZLI GIDA DENETİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Son Güncelleme :

29 Kasım 2019 - 11:08

129 views

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Denetim Seferberliği kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz gıda kontrol görevlileri tarafından ürün bazlı gıda denetimleri gerçekleştirildi.
37 gıda kontrolörü tarafından ilimiz merkez ve ilçelerinde bulunan 3400’ün üzerindeki gıda/yem işletmelerine denetim yapıldı. Bu denetimlerde tüketicilerimizin güvenilir ve kaliteli gıda tüketmelerini sağlamak amacıyla Bakanlık/İl Numune Alma Planları ve Alo Gıda şikâyetlerinde olmak üzere toplam 500 civarında numune alınmış olup bu numunelerden 420’si olumlu sonuçlandı. Ayrıca 33 işletmeye çeşitli nedenlerden dolayı idari para cezası verildi. Alo 174 Gıda hattına yapılan 146 ihbar ve şikâyetin 140’ı sonuçlandı, 4 tanesine de idari yaptırım uygulandı.
Denetim seferberliğini kapsamında et ve et ürünleri üreten işletmeleri, süt ve süt üreten işletmeleri, ekmek, ekmek çeşitleri ile unlu mamul üreten İşyerleri denetlenmiş olup sektörler bazında denetimler devam edecek.
Denetimlerine katılan İl Müdürü Zekeriya Şeker, “Bu yıl Bakanlığımız gıda işletmelerinde yapılan rutin denetimlerine ilaveten 25-30 Kasım 2019 tarihleri arasında denetim seferberliği başlatmıştır. Amacımız tüm denetim mekanizmasını aynı anda harekete geçirerek kamuoyunda farkındalık oluşturmak, daha etkin ve verimli bir denetim yapmak dolayısıyla tüketicilerimizin kaliteli ve güvenilir gıda tüketmeleri sağlamaktır. Tüketicilerimiz gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikayetlerini Alo 174 Gıda Hattına yapabileceklerdir” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.