BAŞKAN SARI’DAN DOLU DOLU 6 AY - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 13:57

BAŞKAN SARI’DAN DOLU DOLU 6 AY

BAŞKAN SARI’DAN DOLU DOLU 6 AY
Son Güncelleme :

26 Ekim 2019 - 17:35

450 views

Belediye 6 aylık faaliyetlerini Amasyalılarla paylaştı

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Bugün hesap verme günü, bugün her şey sizin takdirinize sunulacak. Sizlerden alacağım not; beni, aşkla, şevkle, muhabbetle daha da koşturacak” dedi.
Belediye Kültür Merkezi Salonu’nda göreve geldiği günden bugüne kadar geçen sürecin değerlendirmesinin yapıldığı “6 aylık faaliyet raporu” toplantısında, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 6 aylık süreçte belediye olarak şuana kadar onaylanan, ihalesi yapılan ve finansları sağlanmış olan projeler hakkında geniş kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Programda ilk olarak, 31 Mart seçimlerinde 100 proje ile yola çıkan ve Amasyalı hemşerilerine verdiği sözlerin yerine getirilmesi için personeli ile yoğun bir mesai harcayan Başkan Sarı’nın, projelerin yer aldığı tanıtım videosu katılımcılara izletildi.

BAŞKAN SARI: “BUGÜN HESAP VERME GÜNÜ”
3 Konferans salonundan aynı anda canlı yayınlanan ve yaklaşık bin kişinin katılımı ile gerçekleşen konferansta Belediye Başkanı Mehmet Sarı, şu konuşmalar ile sözlerine başladı; “Dışarda konuşmak kolay. Bugün hesap verme günü. Bugün her şey sizin takdirinize sunulacak. Ben kardeşiniz, evladınız, öğrenciniz, talebeniz Mehmet Sarı olarak sizlerden alacağım not ile; aşkla, şevkle, muhabbetle daha da koşturacak, eğer sizlerden kırık not alırsam da biraz daha düşünüp, ileriye daha hızlı koşabilmem için neler yapmam gerektiğini görmüş olacağım. Bu şehre gelirken, sizlerin huzuruna çıkarken, söylediğim gibi; sizden gayrı hiçbir kelamı, hiçbir icraatı sizlerden saklamayacağımı, gizlemeyeceğimi bir kez daha buradan sizlerin huzurunda tekrar etmek istiyorum. Bu söylemlerimi önce Cenabı hakka sonra da Amasyalı hemşerilere söz verdiğimi buradan bir kez daha hatırlatmayı uygun görüyorum. Onun için Cenabı hakka vereceğimiz hesabı, önce Amasyalı hemşerilerime vermek için bu toplantıyı düzenledik. Amasyalılar adına çıktığımız bu yolda hesabı, Amasyalıya verelim diye düşünüyorum. Hesabı önce size verelim ki, toprağın altında hesabı rahat verip Amasya ile ilgili bir problemi yaşamadan mahşerdeki sırat köprüsünden geçip gidelim” şeklinde konuştu.

Daha sonra Amasya Belediyesinin 6 aylık süreç içerisinde ilgili makamlarca onaylanan, ihalesi yapılan, ihaleye hazır olan, finansları sağlanan ve yakın zamanda sonuçları belli olacak olan projelerin sunumu, katılımcılara detaylı olarak anlatıldı.

6 aylık süreçte yapılan proje başlıkları ve faaliyetler ise şöyle; Başkanlık makam kapısı kaldırılarak makamı halka arz etmek, Resmi araçlar yalnızca ihtiyaca binaen kullanılmak üzere otoparka çekilmesi ve aynı zamanda ihtiyaç sahiplerine düğün aracı olarak tahsis edilmesi, Amasya Belediyesi tabelalarına TC ibaresinin eklenmesi, Ramazanda suyun ücretsiz kullandırılması, Tekstil Fabrikasının açılışı ile bin kişiye istihdam sağlanması, Ortak akıl konseyi ile istişareli kararlar almak, Hilal Masa ile vatandaşlarla iletişim köprüsü oluşturmak, Hilal Çay Evi ile kadınlara özel faaliyetlerde bulunmak, Yeşilkent Meydanı Projesi, Yavuz Selim Meydanı Projesi, Teleferik Projesi, Ferhat Tepesi tesislerin oluşturulması, Nostaljik Tramvay Projesi, Bisiklet ve yürüyüş yolları yapım projesi, Serçoban evliyası bakım-onarım ve peyzaj çalışması, Adliye altı yeşilkent peyzaj düzenlemesi projesi, Göktürk köprüsü projesi, Akdağ isale hattı HES projesi, Kayabaşı GES projesi, Ataşehir bölgesi yeşil alanlar projesi, İskele binası yapımı, Gasilhane yenilenmesi ve Engelsiz yaşam merkezi projesi, Eksik doğalgaz hatlarının tamamlanması ve yeni hatlar ile bu sorununun giderilmesi,

Soru-cevap bölümü ile projeler ve faaliyetler ile ilgili vatandaşlara söz hakkı verildi. Fikir ve görüşlerini beyan eden vatandaşların tüm soruları cevaplandırıldı. Konferansın sonrasında verilen kokteylin ardından program son buldu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.