BAŞKAN SARI, ULUKÖY’DE ASKER UĞURLAMASINA KATILDIAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 16:17

BAŞKAN SARI, ULUKÖY’DE ASKER UĞURLAMASINA KATILDI

BAŞKAN SARI, ULUKÖY’DE ASKER UĞURLAMASINA KATILDI
Son Güncelleme :

15 Ekim 2019 - 17:18

184 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Vatani görevini yapmak için askere gidecek olan gençlerin uğurlamasına katıldı.
Taşova Uluköy’de aile kabristanlığını ziyaret ederek, rahmeti rahmana kavuşan tüm sevdiklerine dualar okuyan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Daha sonra köy meydanında düzenlenen asker uğurlamasına iştirak etti. Burada Başkan Sarı’ya Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı ve Başdanışman Ahmet Yenihan ve MHP Taşova İlçe Başkanı Aslan Berber eşlik etti.
Asker uğurlamasında bir konuşma yapan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Şunları kaydetti; “Bu bir Türk töresidir. Onlar artık Vatanı için her şeyini feda etmeye hazır birer kınalı kuzudur. Allah tüm kınalı kuzularımızı korusun. Ayrıca; Barış Pınarı Harekatı ile hainlerin inlerine girerek, tüm dünyaya cesareti ve başarısı ile bir kahramanlık timsali olan Mehmetçiklerimizi kutluyor, Allah yar ve yardımcıları olsun diyorum. Ve diyorum ki, Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes, Ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es.”
Sarı, konuşmanın ardından Uluköy’den, vatani görevini yerine getirmek için askere gidecek olan Ali Akkaya, Ferdi Akkaya, Mustafa Kırcan, Burak Çifci ve Furkan Arslan için hazırlanan eğlencede; Rektör Elmacı ve Başdanışman Yenihan ile birlikte adet üzerine, askerlerin ellerine kına yaktılar.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.