BAŞKAN SARI, KOCACIK ESNAFIYLA BİR ARAYA GELDİ.Amasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 14:32

BAŞKAN SARI, KOCACIK ESNAFIYLA BİR ARAYA GELDİ.

BAŞKAN SARI, KOCACIK ESNAFIYLA BİR ARAYA GELDİ.
Son Güncelleme :

22 Ekim 2019 - 16:28

163 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Kocacık esnafıyla bir araya geldiği kahvaltılı toplantıda, hayata geçireceği projeler hakkında açıklamalarda bulundu.
Kocacık Çarşısı esnaflarının katıldığı 500 kişi ile kahvaltıda bir araya gelen Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Tarihi Kocacık çarşısı bölgesinde yapılması planlanan proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Sarı, burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Amasya Kent merkezinin odak noktası olan, bir çok medeniyetinde bulunduğu, dini, idari, ilmi ve ticari açıdan önemli bir merkez olarak kullanılan, her daim birbiri ile bağlantı ve etkileşim içerisinde olan, tarihi aks alanının eski dönemlerde olduğu gibi rehabilite edilerek canlandırılması ve böylece, sosyal ve turistik potansiyelinin ön plana çıkarılması hedeflenen Kentsel Tasarım projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz. Proje kapsamında; Kocacık çarşısı, Bakırcılar çarşısı, Taşhan çevresi ve Bedesten çevresinde cephe ve zemin düzenlenmesi, yapılması planlanan tasarımlarımız arasında olup, Meydan bölgemizde toplanma ve dinlenme alanı uygulamalarına başlayacağız. Bunun dışında bazı çevre düzenlenmeler ile; Bedesten ve Taşhan Bölgesini birbirine bağlayacak olan alt geçit yapılması, çukur bahçe yol genişletilmesi, Dere mahallesinde mevcut köprünün yenilenmesi projelerimizi hayata geçireceğiz. Tüm bu projelerimiz ile Amasya’yı bir turizm şehri haline getireceğiz ve şehrin kalkınması için çalışmalarımıza sürekli ivme kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Sarı, konuşmasının ardından, esnafların istek ve taleplerini dinleyerek önemli görülen noktalar için notlar aldırdı.

Programın ardından Sarı ve beraberindekiler Bedesten Çarşısı esnaflarını ziyaret ederek, hayırlı işler diledi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.