BAŞKAN SARI: ”HÜKÜMET KÖPRÜMÜZÜ GENİŞLETİYORUZ”Amasya Gazetesi

20 Nisan 2024 - 11:38

BAŞKAN SARI: ”HÜKÜMET KÖPRÜMÜZÜ GENİŞLETİYORUZ”

BAŞKAN SARI: ”HÜKÜMET KÖPRÜMÜZÜ GENİŞLETİYORUZ”
Son Güncelleme :

16 Nisan 2020 - 10:24

224 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Hükümet köprüsünde yaşanan trafik sorununu, başlattığımız çalışmaların bitirilmesi ile sona erdirmiş olacağız” dedi.

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı yapılacak olan genişletme çalışmaları hakkında gazetecilere açıklamada bulundu. Hükümet (Helkıs) köprüsü genişletme çalışmalarına bugün itibariyle başladıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Sarı, açıklamasında; “12 Haziran tarihine kadar bitirmeyi planladığımız çalışmamız süresince köprümüz trafiğe kapalı kalacaktır. Bugün nasip olursa Hükümet Köprüsü olarak bilinen köprümüzün tadilatı ile ilgili çalışmayı başlattık. Köprümüzü sağlı sollu birer metre genişletiyoruz. Malumunuz köprümüze girişte trafik yığılması yaşanıyor, araçlar bu güzergahta manevra yapmakta sıkıntı yaşıyorlardı. Bu kapsamda, trafikte rahatlama ve kaldırımlarda bir miktar genişletme yapmış olacağız” diye konuştu.

Bu köprünün asıl isminin Helkıs köprüsü olduğunu ve pont döneminde yapıldığının tahmin edildiğini söyleyen Başkan Sarı, açıklamasının devamında;
“Romalılar döneminde yapılan ve daha Osmanlı döneminde ciddi bir tadilat ile tahta köprü olarak şehrin iki yakasının bağlanması noktasında ciddi bir hizmet veren köprünün 1939 yılında, Amasya Valisi Talat Bey tarafından yıktırılarak, yerine 1940 yılında beton köprü yaptırıldığının altını çizen Sarı, “80 yıl sonra, 2005 yılında Amasya Belediye Başkanlarımızdan ve eski bakanlarımızdan İsmet bey tarafından ufak bir tadilat gören köprümüz, 15 yıl sonra bizim tarafımızdan yol genişletmesi ve yol düzenlemesi olarak yeniden dizayn edilmiş olacak.”

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.