AMASYA’DA TEMİZ ÇEVRE RAHAT BİR NEFES - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 16:58

AMASYA’DA TEMİZ ÇEVRE RAHAT BİR NEFES

AMASYA’DA TEMİZ ÇEVRE RAHAT BİR NEFES
Son Güncelleme :

07 Eylül 2019 - 15:46

428 views

Amasya Belediyesinin Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne tahsis etmiş olduğu ilaçlama araçlarının her gün yoğun mesai saatleri ile ilaçlama yapmaları sonucu özellikle Yeşilırmak kenarının sivrisineklerden tamamen arındırıldığı görüldü.
Amasya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yaz ayı nedeni ile sivrisinekler çoğalmadan ilaçlama yaparak erken önlem alıp vatandaşların sağlığı için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.
Sivrisineklerin en çok üredikleri yer Yeşilırmak içinde bulunan kamışlıklardır. İlaçlama çalışmalarının Yeşilırmak içinde bulunan kamışlıklarda aralıksız yapılmasından dolayı sivrisineklerde azalma meydana geldiği görüldü.
Gündüz 3 araç gece ise 2 araç ilaçlama çalışması için tahsis edildi. Bu araçlar sürekli ilaçlama yaparak sineklerin üremesini engelliyor. Bunun yanı sıra öğle arası göze çarpan küçük sinekler için ağaçlık ve çimenlik alanlarda ilaçlama yapılarak vatandaşların Yeşilırmak kenarında daha iyi vakit geçirmeleri sağlanıyor. Püskürtmeli bir şekilde gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları her gün sabah saat 08.00 ve akşam 17.00 arası 3 tane ilaçlama ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Saat 17.00’den sonra ise gece saat 01.00’e kadar 2 ekip aynı şekilde ilaçlama çalışmalarını devam ettiriyor.
İlaçlama çalışması yapılırken de ırmak içinde bulunan sivrisineklerin yoğun olduğu kamışlıklar kepçe yardımı ile dağıtılıyor. Kamışlıkların dağıtılması ile ortaya çıkan sivrisinek yuvaları 24 saat etkili olan ilaçlama ile daha fazla üremeden yok ediliyor.
Amasya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ilaçlama personellerinin insanlar geçerken ilaçlama çalışmalarına ara verdiklerini insanlar geçtikten sonra ilaçlama çalışmalarına devam ettiklerini gördüğünü söyleyen ve ilaçlama yaparken insan sağlığını göz önünde bulundurduklarını belirtti. Amasya’da bulunan bir kafe işletmesi sahibi Ufuk Dülger memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi; “Bu sene ilaçlama ile ilgili yapılan çalışmaları çok takdirle karşılıyorum. Bu durumdan hem vatandaş hem de işletme sahibi olarak son derece memnunum. Daha önceki senelerde yaşamış olduğumuz bazı sıkıntıların bu sene ortadan kalktığını görüyoruz.” diye konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.