AMASYA’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUSUAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 15:37

AMASYA’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

AMASYA’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUSU
Son Güncelleme :

31 Ağustos 2019 - 14:22

674 views

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki Türk ordusunun 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta zaferiyle sonuçlanan ve dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçen Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 97. yıldönümü 30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutlandı. Bu kapsamda Yavuz Selim Meydanında yapılan törene Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Amasya Milletvekili M. Levent Karahocagil, Garnizon Komutan Vekili Albay Fatih Akpınar, Belediye Başkan Vekili Cahit Aktaş, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.
Valilik makamında tebriklerin kabulünden sonra Yavuz Selim Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Dr. Osman Varol, Garnizon Komutan Vekili Albay Fatih Akpınar ve Belediye Başkan Vekili Cahit Aktaş, halkın ve tören birliklerinin bayramını kutladı. Daha sonra 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığından Yarbay Volkan Yılmaz, günün anlam ve önemini vurguladığı konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 97. yıl dönümünü gururla kutladıklarını ifade etti.
Programda, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Cenk Marşı’ adlı şiirini lise öğrencisi Ayşegül Keçeci seslendirirken, Amasya Gençlik Merkezi halk oyunları ekiplerinin folklor gösterisinin ardından lise öğrencisi Onur Kurt ‘Akdeniz’e Doğru’ adlı şiiri okudu. Program, askeri birliklerinin geçit töreni ile sona erdi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.