Amasya Gazetesi - Amasya Gazetesi %Amasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:03

AMASYA ÜNİVERSİTESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLEN KONFERANSA KATILDI

AMASYA ÜNİVERSİTESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLEN KONFERANSA KATILDI
Son Güncelleme :

15 Ekim 2019 - 12:17

151 views

Vali Dr. Osman Varol, Amasya Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ‘Prof. Dr. Fuat Sezgin Bize Ne Söyler?’ adlı konferansa katıldı.
Cumhurbaşkanlığı tarafından 2019 yılının Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı olarak ilan edilmesi dolayısıyla Amasya Üniversitesi’nde Prof. Dr. Necmettin Tozlu tarafından ‘Prof. Dr. Fuat Sezgin Bize Ne Söyler?’ adlı konferans gerçekleştirildi.
Amasya Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezindeki konferansa Vali Dr. Osman Varol, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şahin, daire amirleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Rektör Prof. Dr. Süleyman Elmacı’nın yaptığı konuşmanın ardından açılış konuşması gerçekleştiren Vali Varol, çalışkanlığı hayatının temeline koyan Prof. Dr. Fuat Sezgin’in yaşantısının yaptığı çalışmalarıyla kendisini dünyaya kabul ettirmenin bir örneği olduğunu belirterek, hayatı boyunca ve bedeninin izin verdiği son ana kadar çalışmaya, üretmeye, ortaya bir şeyler koymaya gayret etmeye çalıştığını anımsattı.
Konferansta geçen yıl vefat eden ve İslam Medeniyeti üzerine yaptığı kapsamlı çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Fuat Sezgin’i yaşam öyküsü, eserleri ve entelektüel dünyası ile katılımcılara tanıtan Prof. Dr. Tozlu, çalışmaları, yaşantısı ve eserleri ile övünülecek bir bilim adamı ve kıymetli bir şahsiyet olarak tanımladığı Prof. Sezgin’in milli ile manevi değerlerden kopmadan başarılı olabilmenin açık bir örneği olduğunu ifade etti.
Konferansın sonunda Prof. Dr. Tozlu’ya Vali Varol ve Rektör Elmacı tarafından adına dikilmiş olan fidanın sertifikası verildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.