Amasya Fatih İlkokulu 2/E sınıfı öğrencileri trafik parkurunda trafik kurallarını öğrenmek için ziyaret gerçekleştirdi. - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Nisan 2024 - 01:07

Amasya Fatih İlkokulu 2/E sınıfı öğrencileri trafik parkurunda trafik kurallarını öğrenmek için ziyaret gerçekleştirdi.

Amasya Fatih İlkokulu 2/E sınıfı öğrencileri trafik parkurunda trafik kurallarını öğrenmek için ziyaret gerçekleştirdi.
Son Güncelleme :

24 Ekim 2023 - 13:48

259 views
Amasya İl Emniyet Müdürlüğü, çocuklara küçük yaşta trafik bilinci kazandırmak amacıyla Trafik Eğitim Parkı’nda kuralları uygulamalı olarak öğretiyor.
2023-2024 yılı yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasının ardından İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri çocuklara kuralları hem teorik hem de uygulamalı olarak kaldığı yerden anlatmaya devam ediyor.
2022 yılı Trafik Eylem Planı kapsamında Amasya geneli tüm il ve ilçe öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen Trafik Eğitim Parkı eğitim çalışmalarının misafirleri ise Fatih İlkokulu 2/E sınıfı öğrencileri oldu.
Sınıf öğretmenleri Sultan Bilen nezaretinde minik öğrenciler eğitimde merak ettikleri soruları trafik ekiplerine sorarken, eğitimin eğlenceye dönüştüğü parkta renkli görüntüler de ortaya çıktı.
Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince öğrencilere güvenlik önlemleri, yaya geçidi ve emniyet kemeri kullanımı çocuklara anlatıldı. Ardından akülü araçlar ile parkura çıkıldı. Çocuklar için özel olarak hazırlanan parkurda renkli görüntüler ortaya çıkarken, minikler erken yaşta tecrübe sahibi oldular.
TRAFİK EYLEM PLANI KAPSAMINDA FATİH İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM ALDI
Fatih İlkokulu yetkilileri ise;”2022 yılı Trafik Eylem Planı kapsamında okulumuzdaki sınıflarımız sırasıyla Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Eğitim Parkında eğitimler alıyor. Öğrencilerimiz derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı vermek, trafik kurallarına uygun davranış kazandırılmasına, trafik kültürünün oluşmasına ve trafik kazalarının en aza indirilmesine yardımcı olmak amacını güden Amasya İl Emniyet Müdürlüğü eğitim öğretim yılının başlamasının ardından bahçesinde yer alan Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda eğitim vermeye başladı.
Minyatür bir şehrin canlandırıldığı Çocuk Trafik eğitim parkında öğrencilerimiz, akülü araçlarla eğitime alındı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği programa göre tüm öğrencilerimiz sırayla eğitimlere katılacak. Çok verimli geçen bir eğitimin ardından öğrencilerimiz “Trafik hayattır.” Diyor.
İl Emniyet Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği Çocuk Trafik Eğitim Parkuru ile geleceğin güvenli trafiğini bugünden inşa ediliyor.
Parkurda çocuklarımıza trafikte güvenli bir şekilde nasıl hareket etmeleri gerektiğiyle ilgili becerileri kazandırılıyor. Burada öğrenciler hem eğleniyor hem de trafik kurallarını öğreniyorlar. Böylece öğrencilerimizde trafik bilinci daha da artmış olacak. Trafik eğitim parkurunda emeği geçen herkese bizlere parkurda destek veren memur arkadaşlara teşekkür ederiz” dedi.
POLİS ABİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ
2/E sınıfı öğrencileri ise trafik parkurunda güzel bir gün geçirdiklerini ifade ederek; “Parkurda trafik kurallarını, trafikte güvenli bir şekilde nasıl hareket etmemizi polis ağabeylerimiz bizlere öğrettiler. Hem eğlendik hem de trafik kurallarını öğrendik. Burada bisiklet kullanırken neler yapmamızı öğrendik. Eğitim bizler için oldukça faydalı oldu. Keyifli anlar yaşadık. Polis ağabeylerimize teşekkür ederiz. Bizlerde bugün aldığımız eğitimden sonra “Trafik hayattır.” diyoruz” dediler.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.