DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİNE ÖDÜL - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

7 Kasım 2024 - 20:27

DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİNE ÖDÜL

DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİNE ÖDÜL
Son Güncelleme :

13 Nisan 2019 - 17:14

542 views

Merkezi Merzifon’da bulunan Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği kurulduğu 1998 yılından bugüne gelindiğinde; 20 yıl sonra üyelerine ve bölge üreticilerine yaratmış olduğu fayda, hayvan ıslahı, üretimi artırma, üretileni pazarlama, üyelerin eğitimi, kayıt dışı ekonomisinin engellenmesi, tarımsal alanda yarattığı KDV, bünyesinde kurmuş olduğu Amesia Gıda şirketi ile ülkemize bölgesinde üretileni pazarlama, yine bünyesinde oluşturulan kadın kooperatifiyle dağlık köylerde üretici kadınların üretime kazandırılması, ürettiklerini tanıtma, üreten insanların kendi ürettikleri ürünleri kendi adları ile pazarlaması (kişisel markalaşma), yine üyelerinin üretmiş olduğu sütün işlenerek, kaşar, tereyağ, lor, peynir ve diğer süt ürünleri işleme, açmış oldukları Amesia mağazalarında tüketiciye ürünleri sunması, e-ticaret yaparak kargo ticareti ile ülkenin her bir iline talep halinde ulaştırması, bünyesinde tarım makineleri bölümü kurarak yine üye üreticilerinin girdilerini azaltmak, az olan sermayelerini makineleşmeye bağlamamak, toprak işleme, ot biçme, balya yapma ve yine üretilenin fazlasını pazarlama konularında çalışmaları devam etmekte.
Amasya Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlemiş olduğu ülkemizde; iş dünyasının istihdam seferberliği kampanyası kapsamında Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin yapmış olduğu iş ve işlemler sırasında bölgede yaratmış olduğu istihdam nedeniyle bir plaket aldı. Plaket töreninde Amasya Millet Vekili Hasan Çilez, Amasya Valisi Doktor Osman Varol, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay’ın bulunduğu gecede Amasya Valisi Dr. Osman Varol tarafından Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Güner Aslan’a bir plaket takdim edildi.
Plaket töreninden sonra bir açıklamada bulunan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Güner Aslan, “Birliğimiz Amasya ilinde yapmış olduğu faaliyetlerde çalışanlarının işe alma önceliğinin ilimizden olması, üniversiteyi yeni bitirmiş genç arkadaşlarımızın tercih edilmesi ve her gün büyüyen iş kapasitesinin büyürken de yarattığı büyük istihdam bugünlerde daha çok önem kazanıyor. Aynı zamanda ilimiz ilçeleri ve köylerinde üretim yapan yaklaşık 1700 üreticinin de günlük 80 tonu bulan sütünü üretip pazarlarken dolaylı yönden üretenin kedini de istihdam ettiği söylenebilir. Birlik bünyesinde çalışmalarımızda yaratılan istihdamın yanı sıra ıslah çalışmaları, hayvanların beslenmesi, ekonomik hayvancılık yapabilme, barınakların düzeltilmesi, girdilerinin azaltılması, ürettiğini pazarlama, Avrupa’da ki rakipleri olan üreticilerle yarışabilme, yeni teknolojileri tarımda uygulama ve bölgeye yeni yatırımlar yapma konularında kararlı bir şekilde çalışmalarımıza devam edilecektir” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.