Amasya Gazetesi - Amasya Gazetesi %Amasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 14:32

2019-2020 YILI HEDEFLERİNE İLİŞKİN BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ.

2019-2020 YILI HEDEFLERİNE İLİŞKİN BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ.
Son Güncelleme :

01 Şubat 2020 - 16:21

191 views

Vali Dr. Osman Varol, Amasya İl Özel İdaresi’nin 2019 yılında hayata geçirdiği proje ve çalışmalar ile 2020 yılı hedeflerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.
Büyük Amasya Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Varol’un yanısıra Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocagil ile Hasan Çilez, İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Erarslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdin Acar, AK Parti İl Başkanı Mehmet Akif Kesmekaya ile diğer yetkililer ve basın mensupları katıldı.
2019 yılında 88.335.036 TL gerçekleşen İl Özel İdare bütçesi ve 22.283.890 TL KÖYDES desteği ile 110.618.926 TL bütçeye ulaşılarak 108 adedi İl Özel İdaresi’nden, 82 adedi KÖYDES’ten olmak üzere toplamda 190 adet yatırım projesinin vatandaşlarımızın hizmetine sunulduğunu açıklayarak kaynakların verimli ve doğru şekilde değerlendirilmesiyle iyi bir yatırım yılının geride bırakıldığını belirten Vali Varol, “Bu yıl için yaklaşık 110 Milyon TL’lik bir bütçe hazırladık. Gelir getirici alanlara biraz daha fazla kaynak ayırmak noktasında bütçemizi oluşturduk” dedi.
İlimizde hem kentsel hem de kırsal alanda sorumluluğu altında olan birçok yatırımı tamamlayarak daha yaşanabilir ve ekonomik anlamda kazanımlar sağlayabilecek projeleri hayata geçirmeye devam eden Amasya İl Özel İdaresi’nin 2019 yılında da faaliyetlerini aynı şevk ve özveriyle uyguladığına değinen Vali Varol, 2019 yılında da açık, şeffaf ve hesap verebilen, halkın memnuniyetini esas alan yönetim anlayışı ile yapılan çalışmaların gerçekleşmesinde emeği geçen ve katkı sağlayan İl Genel Meclisi’ni ve İl Özel İdaresi personelini kutlayarak başarılı çalışmalarının devamını diledi.
İl Özel İdaresi tarafından 2019 yılı içerisinde özetle; 46,40 km Tesviye (Yeni Yol), 63,55 km Yol Onarımı, 187,95 km Stabilize Kaplama, 70,40 km Sathi Asfalt Kaplama, 70,85 km Bitümlü Sıcak Karışım Asfalt, 14 adet Köy Yolu Sanat Yapısı Projesi, 178500 m2 Kilitli Parke Taşı Uygulaması, 9376,23 ton Çöp Toplama ve Haşereyle Mücadele Çalışmaları, 7 adet Kanalizasyon Tesisi Yenileme Çalışması, 2 adet Fosseptik Yapımı, 78 Köyümüze İçme Suyu Şebekesi, Sıhhi Depo ve İsale Hattı Yapımı çalışması ( 21 adet Köyün içme suları yeterli duruma getirilmiştir.) Köylerde içme suyu işletmelerinin köy muhtarlıklarından alınarak, K.H.G.B.’ ne devredilmesi çalışmalarına başlanmıştır. 11 adet Yer Üstü Sulama, 5 adet Yer Altı Sulama, 2 adet Göletten Sulama, 3 adet Sulama Göleti Projesi. (SAZDERESİ, KUTLU, KUMLUCA) göletleri tamamlanmıştır. 420 ha. Alan sulamaya açılmış ve köylü vatandaşımızın hizmetine sunulmuştur. 2 adet Yer Üstü Sulama, 1 adet Yer Altı Sulama ve 2 Adet Göletten Sulama (Ormanözü ve Kutlu Göletten Sulama Projeleri ise devam etmektedir. 4 Adet Tarımsal Destekleme Projesi. (Meyve Bahçesi. Ceviz Bahçesi Sulama. Zirai İlaç ve Hayvancılığı Geliştirme) 1 adet Çöp Kamyonu,1 adet Vidanjör alımı, Eski Taşocağı mevkiine 5 yıldızlı otel projesinin tanıtımı gerçekleştirilmiştir.
Eski Kılıçarslan İlköğretim Okulunun “Amasya Kent Müzesi” olarak restorasyonunun yapılarak Amasya turizmine kazandırılması Projesi. Saraydüzü Caddesi Pir Sokak Yol ve Kaldırım Düzenleme Projesi. 30 Köye Çocuk Oyun Grubu Kurulması Projesi. Merkez İlçe Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Entegrasyonu Yapım Projesi. Sofular Mahallesi Yaşam Kültür Müzesi Projesi. Elmalı Mozaik Restorasyon ve Tanzim Projesi. Boraboy Peyzaj Düzenleme Yapım Projesi. Arkeoloji Müzesi Dış Cephe ve Mumya Salonu Düzenleme Projesi. Amasya Girişlerindeki Polis Noktalarının İyileştirilmesi Projesi. 100. Yıl Çeşmesinin Yenilenmesi. 9 adet Zemin Etüdü ve Geoteknik Rapor Hazırlama İşi. Şehit Mezarları, Anıt ve Çevre Düzenlemesi. (Merkez İlçe 1 Adet Anıt Yenileme, Suluova İlçesi 1 Adet Anıt Düzenleme, 3 Adet Şehit Çeşmesi ve 5 Adet Şehit Mezarı Yapımı.) Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası ile Merkez ve İlçelerde 8 Adet Okulun Kontrollük hizmetlerinin Yürütülmesi. İl İnsan Kaynağı ve Maddi Kaynak Yönetim Otomasyon Projesi(İLYOS) kuruma entegrasyonu uygulanmıştır.
2020 Yılı Hedefleri: 80 km Sıcak Asfalt yapmak, 180.000 m2 kilitli parke taşı üreterek dağıtımını yapmak, 3 adet Greyder, 3 adet Kanal Kazıyıcı Yükleyici, 1 adet Mini Ekskavatör alımı yapmak, 2 adet Sulama Göleti yapımını gerçekleştirmek, 5.000 dekarlık alanın sulamaya açılması amacıyla yeraltı (YAS) ve yerüstü (YÜS) sulama projelerini hayata geçirmek, 10 adet sıhhi içme suyu deposu yapmak, 50 adet köyün köy içi şebeke ve isale hatlarını yenilemek, 10 adet içme suyu sondaj faaliyeti yapmak, 5 adet büyük yerleşim biriminin (Eski Belde-Büyük köy) kanalizasyon alt yapısının yenilenmesi, Sofular Mahallesinde Restorasyonu tamamlanan evlerin Yaşam Kültürü Müzesi ve Amasya Tarihine Sanal Yolculuk Müzesi olarak faaliyete geçmesi, Kılıçarslan Kent Müzesinin Restorasyonunu (kat ilavesi ve güçlendirme ile) tamamlamak, Anonim Türbenin restorasyonunun ve çevre düzenlemesinin tamamlanması, Gümüşhacıköy Şehitlik Anıtının yenilenmesi ve çevre düzenlemesinin yapılması, Taşova Uluköy de 3,88 MW Güneş Enerji Santrali yapılması, Kütüphane yapılması, Saraydüzü Kışla Binasının tamir, bakımının yapılarak Kent Araştırma Merkezi ve Milli Mücadele Müzesi olarak düzenlemesinin yapılması, Boraboy’da Macera Parkı kurularak peyzaj çalışmalarının tamamlanması, Trafik Eğitim Parkı yapılması, Tarihi yapıların tabela çalışmalarının yapılması, Suluova Derebaşalan köyü Resuldede Camii restorasyonunun yapılması, Elmalı Mozaiğin teşhir ve tanzim çalışmasının tamamlanması, Amasya ilinde yeni Jeotermal kaynakların gün yüzüne çıkarılması amaçlı projeler geliştirmek, Eski Taşocağı mevkiine 5 Yıldızlı Otel projesini hayata geçirerek Amasya turizmine kazandırılması, Amasya ilinde yeni Jeotermal kaynakların gün yüzüne çıkarılması amaçlı projeler geliştirmek.
Vali Varol’un basın mensuplarının sorularını yanıtladığı toplantıda, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdin Acar 2019 yılı çalışmalarıyla ilgili detaylı sunum yaptı. Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocagil ile Hasan Çilez de toplantıda konuşma yaparak sunulan hizmetlere ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.