- Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 22:24

Son Güncelleme :

20 Nisan 2020 - 10:53

231 views

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında dar gelirli ailelerimize yönelik 1000 ₺ nakdi destek programının 2. faz ödemeleri başladı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Koronavirüs sebebiyle yaşamakta olduğumuz sıkıntılı süreçten dar gelirli ailelerimizin en az seviyede etkilenmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı 1. Faz ödemeleri kapsamında ülkemiz genelinde 2 milyon 111 bin dar gelirli ailemiz nisan ayının ilk haftalarında 1.000 ₺ nakdi destek almıştır.

Destek Programının 2. Faz ödemeleri kapsamında ülkemiz genelinde 2 milyon 300 bin ailemize daha ulaştırılacak olan 1.000 ₺ nakdi ödemeler için dağıtım süreci de bugünden itibaren başlamıştır. İlk fazda olduğu gibi ikinci faz ödemeleri de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı veri tabanında kayıtlı olarak yaşlı aylığı, engelli aylığı, engelli yakını aylığı, silikozis aylığı, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakdi yardım, muhtaç asker ailelerine yönelik düzenli nakdi yardım, öksüz yetim yardımı, muhtaç asker çocuğu yardımı, şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, çoklu doğum yardımı, Tüberküloz ve SSPE hastalarına yönelik düzenli nakdi yardım programı türlerinden yararlanan ve “1. faz ödemelerinden yararlanmayan” ihtiyaç sahibi ailelerimize yapılacaktır.

2. faz kapsamında ilimizde bu kriterler göz önüne alınarak belirlenen 5.384 ailemiz de nakdi yardımlarını evlerine getiren emniyet ve jandarma ekiplerimizden teslim almaya başlamışlardır. Koronavirüsün bulaşma riskini azaltmaya yönelik ilk faz ödemelerinde de uygulanan bu yöntem sayesinde vatandaşlarımız herhangi bir riske maruz kalmadan ve herhangi bir maddi külfete girmeden ödemelerini kapılarının önünde kolayca alabilmektedir. Ödemeler belirlenen ailelerimizin tamamına ulaştırılana kadar sağlık tedbirleri göz önünde bulundurularak çalışmalar devam edecektir.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.