Yaşlanmak Ayrıcalıktır Temalı Program Düzenlendi - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 13:10

Yaşlanmak Ayrıcalıktır Temalı Program Düzenlendi

Yaşlanmak Ayrıcalıktır Temalı Program Düzenlendi
Son Güncelleme :

25 Mart 2022 - 11:21

966 views

Yaşlanmak Ayrıcalıktır Temalı Program Düzenlendi

18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası etkinlikleri kapsamında Amasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından organize edilen “Yaşlanmak Ayrıcalıktır” temalı program İpekköy Yerleşkesi Mihri Hatun Konferans Salonunda düzenlendi.

Programa, Amasya Valisi Mustafa Masatlı’nın eşi Esra Masatlı Hanımefendi, Tugay Komutanı Tuğg. Mehmet Fatih Ören’in eşi Aynen Türkay Ören, Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın kızı Gamze Sarı, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı’nın eşi Seyhan Elmacı, Vali Yardımcısı Faruk Ekiz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Apaydın, Prof. Dr. Recep Kürkçü, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meryem Çetin, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Duygu Kılıç, Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Müdürü Doç. Dr. Akın Tekcan, il protokolü ve kıymetli eşleri ile akademik, idari personel, çok sayıda öğrenci katıldı.

Program, Sağlık Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Meryem Çetin’in açılış konuşmasıyla başladı. Belediye Konservatuvarı sanatçılarından Nurettin Naci Karademir’in Türk Sanat Müziği eserleriyle devam etti. Daha sonra, Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Gözde Yıldız Daş Geçim’in “Yaşlanma ve Yaşlılığı Genel Bakış”, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hüsna Kaya Kaçar’ın “Yaşlılıkta Sağlıklı Beslenme”, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Kübra Okuyucu’nun “Yaşlılıkta Fiziksel Aktivite ve Egzersiz” ve son olarak Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Gonca Üstün’ün “Yaşlılık ve Ruh Sağlığı” konulu sunumlarıyla devam etti.

Program katılım belgelerinin takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.