Vali Mustafa MASATLI Kamu Hizmetleri Değerlendirme Toplantısına Başkanlık Etti - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

24 Nisan 2024 - 09:36

Vali Mustafa MASATLI Kamu Hizmetleri Değerlendirme Toplantısına Başkanlık Etti

Vali Mustafa MASATLI Kamu Hizmetleri  Değerlendirme Toplantısına Başkanlık Etti
Son Güncelleme :

10 Haziran 2022 - 13:24

1.713 views

Valimiz Mustafa Masatlı İlimiz genelinde sunulan kamu hizmetleri ile kamu yatırımlarının genel değerlendirmesinin yapıldığı toplantıya başkanlık etti. Toplantıda ayrıca Vali Yardımcıları ve İlçe Kaymakamları ile İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Valilik AB Proje Ofisi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından İl Müdürleri yer aldı.
Vali Mustafa Masatlı toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Devletimizin aldığı yerinde tedbirler ile covid 19 vakaları bitme aşamasına gelmiştir. Bu noktada yaz ayları ile birlikte ilimizin de içinde yer aldığı bölgemizde, kene ısırması kaynaklı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı görülmeye başlanmıştır. Özellikle kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın ve çiftçilerimizin bu konuya duyarlı olmaları ve gerekli önlemleri almaları gerekmektedir. Ayrıca kısa süre önce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yeni modern binasında halkımıza hizmet vermeye başlamıştır.
Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde açıkladığı 15 milyar TL’lik ilave sosyal yardım paketinin ihtiyaç sahiplerine dağıtımı noktasında Kaymakamlıklarımız ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüklerimiz gerekli ön hazırlıkları yapmaktadır.

Son haftalarda yaşanan aşırı yağışlar ve dolu sebebiyle ilimizin bazı bölgelerinde tarım alanlarında çeşitli hasarlar meydana gelmiştir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile diğer ilgili birimlerimiz gerekli hasar tespit çalışmalarını süratle gerçekleştirmektedir.
Bildiğiniz üzere 17 Haziran gnü öğrencilerimiz yaz tatili dönemine girecektir. Yaz tatili döneminde özellikle köy okullarımızda destekleme kursları açmayı planlamaktayız. Ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz de yaz dönemi boyunca çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik olarak spor eğitimleri ve yüzme kursları planlamaktadır.
Geçtiğimiz haftalarda coğrafi işaretli ürün sayımızı 9’a çıkarmıştık. Yaz sonuna kadar alacağımız yeni coğrafi işaretler ile bu sayıyı 16’ya çıkarmayı hedeflemekteyiz. Bu alanda nihai hedefimiz ise 33 adet ürünümüze coğrafi işaret alabilmektir.
Son olarak pazar günü 12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali’nin açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Pandemi ile geçen iki yılın ardından birbirinden renkli etkinliklerle hem Amasya’mızın Onur Gününü kutlayacak, hem de halkımızın güzel vakit geçirmesini temin edeceğiz.”
Valimiz Mustafa Masatlı’nın konuşmasının ardından toplantıda, İlimizin sağlık, eğitim, tarım, sosyal hizmetler, sosyal yardımlaşma, genel bütçe yatırımları, İl Özel İdaresi yatırımları, KÖYDES programı ve Kaymakamlıklarımızca yürütülen diğer projelere ilişkin bilgilendirmeler yapılarak, görüş alışverişinde bulunuldu

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.