İNSANLIĞA KARŞI İŞLENEN SUÇLARDA ZAMAN AŞIMI OLAMAZ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

18 Nisan 2024 - 05:09

İNSANLIĞA KARŞI İŞLENEN SUÇLARDA ZAMAN AŞIMI OLAMAZ

İNSANLIĞA KARŞI İŞLENEN SUÇLARDA ZAMAN AŞIMI OLAMAZ
Son Güncelleme :

02 Temmuz 2020 - 10:37

285 views

CHP Amasya İl Başkanı Av. Turgay Sevindi Sivas katliamının yıldönümü dolayısıyla şu açıklamayı yaptı; Tam 27 yıl önce 2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Şenlikleri’ne katılmak üzere Sivas’ta bulunan 33 aydın bulundukları Madımak Oteli’nin organize edilmiş güruhlarca yakılması sonucunda 2 otel çalışanı ile birlikte katledilmiştir.
Sivas Madımak Oteli’nde 35 canın yakılarak vahşice göz göre göre katledilmesi, yetkililerin doğrudan kusuru ve sorumluluğudur. Sivas Katliamı, tarihimizin en acı, en karanlık süreçlerinden biridir ve hala ülkemizin kanayan bir yarasıdır. Bu katliamlar, çağdaşlığa, uygarlaşmaya, Atatürk devrimlerine, laik cumhuriyet kazanımlarına bir başkaldırıdır.
Aradan 27 yıl geçmiş olmasına rağmen olayı asıl planlayanlar, katiller, kollayanlar, gerçek yüzleri ile ortaya çıkartılmamıştır. Ülkemizde Maraş katliamı aydınlatılmadığı için Sivas katliamı yaşanmıştır. Sivas katliamı aydınlatılmadığı için birçok faili meçhuller yaşandı ve yaşanmaktadır. Sivas katliamında yaşamını yitiren 35 canımızın anısı ve acısı hala yüreklerimizdedir. Ancak her şeye rağmen katliamların değil insanca yaşamın, nefretin değil hoşgörünün, insanlık adına utancın değil kıvancın hâkim olduğu laik demokratik ve çağdaş bir Türkiye’yi inşa edene kadar yılmadan mücadele etmeye devam edeceğiz.
Sivas katliamı Türkiye’nin en büyük siyasi katliamıdır. Sivas Katliamı davası, zaman aşımına uğratılmıştır. Katliamı organize eden asli sorumlular yargı önüne çıkarılmadığı gibi, katliamın ardındaki karanlık ilişki perdesi aralanamamıştır. Çok boyutlu ve çok katmanlı bu katliam sonrası açılan dava 20 yıl sürdü, yargılanan 2 kişi dava süreci içinde ölürken diğer 5 kişi ise zaman aşımından serbest bırakıldı ve böylece dava kapatıldı. Oysa ki insanlığa karşı işlenen suçlarda zamanaşımı söz konusu olamaz.
Sivas katliamında yaşamını yitiren bütün canları saygıyla, hasretle ve rahmetle anıyor. Katliamı, onları koruyanları nefretle lanetliyoruz. “UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ”.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version