Görme engellilere özel Ramazan İmsakiyesi hazırladıAmasya Gazetesi

20 Nisan 2024 - 05:31

Görme engellilere özel Ramazan İmsakiyesi hazırladı

Görme engellilere özel Ramazan İmsakiyesi hazırladı
Son Güncelleme :

28 Mart 2022 - 15:29

429 views

Amasya’da bir ilk yaşandı

Amasya İl Müftülüğü daha önce karşılaşılmayan bir projeye imza attı. Görme engellilere özel Ramazan İmsakiyesi hazırladı. TDV Amasya Şubesi öğrenci evlerinde kalan Engelli Koordinatörlüğü vasıtasıyla açılan kursta İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlandı. İmsakiyeler Amasya İl Müftülüğü ve Amasya Altınokta Körler Derneği’nin Diyanet Kitap Kafe’de ortaklaşa düzenlemiş olduğu programda görme engellilere ulaştırıldı.
Görme engelli bir vatandaşın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ilahiler okuyarak devam edildi.
Yapılan programda “İnsan ya engelli ya engelli yakını yâda engelli adayıdır. Sonuçta herkesin engellilikle bir ilişkisi vardır. Bu olgudan korkmak yerine bu olgu karşısında ne yapılması gerektiğini bilmek gerekir. Bilgilenmek ve bilinçlenmek temel görevimizdir.” İfadelerini kullanan Amasya İl Müftüsü Durmuş Ayvaz konuşmasına şöyle devam etti: “Amasya İl Müftülüğü olarak Engelli Koordinatörlüğümüz vasıtasıyla engelli kardeşlerimiz için sahada birçok çalışmalar yaparak onların hayatlarına bir nebzede olsa katkı sunmaya çalışıyoruz. Ramazan ayına yaklaştığımız şu günlerde görme engelli kardeşlerimizi unutmayarak onlara braille alfabesi ile yazılan imsakiyeler hazırladık. Görüyorum ki sizler bu çalışmamızı çok beğendiniz. Sizlerin mutluluğu bizleri de çok mutlu etmektedir. Bu imsakiyenin hazırlanmasında emeği olan müftülük personelimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim. Ramazan-ı Şerifiniz şimdiden mübarek olsun.” Dedi.
Altınokta Körler Derneği Başkanı Musa Demiryarar ise konuşmasında “Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve bu ramazanda da böylesine anlamlı bir çalışma yapan Amasya İl Müftülüğüne teşekkür ederim.” Dedi.
Programa Müftü Durmuş Ayvaz ve eşi Şükriye Ayvaz, Altınokta Körler Derneği Başkanı Musa Demiryarar ve üyeleri, din görevlileri ve görme engelli vatandaşlar katıldı.
Program imsakiyelerin dağıtımı ve çeşitli ikramların yapılması ile son buldu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.