BAŞKAN SARI’DAN ESNAF’A KİRA DESTEĞİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 15:01

BAŞKAN SARI’DAN ESNAF’A KİRA DESTEĞİ

BAŞKAN SARI’DAN ESNAF’A KİRA DESTEĞİ
Son Güncelleme :

02 Temmuz 2020 - 10:03

168 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı 01.07.2020 Çarşamba günü saat: 10.30’da makamında bir basın toplantısı yaparak belediyeye ait kirada olan 402 esnaftan Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına ait kira bedellerini almayacaklarını açıkladı.
Toplantıya Başkan Sarı’nın yanı sıra Başkan Yardımcısı Hasan Şahin, Ahmet Çoban, Ruhsat ve Denetim Müdürü Kerime Kutsal, Basın Müdürü Muammer Tufanoğlu ve Amasya basını katıldı.
Başkan Mehmet Sarı açıklamasına devamla; “Dünyayı ve ülkeyi etkileyen pandemi dönemi nedeniyle zorlaşan şartlarda ayakta durmaya çalışan esnafa, yeni normalleşme süreci ile birlikte destek olunması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Amasya Belediyesi’ne ait işyerlerinde kiracı olan esnaflardan birikmiş üç aylık kira bedellerinin alınmayacağını söyledi.
Amasya esnafına destek olmak amacıyla olması gerekeni yaptıklarını ve yapılan çalışmanın diğer belediyelere örnek bir çalışma olacağını söyleyen Başkan Sarı, “Özellikle küçük ölçekli esnaf ve sanatkârın işletmeleri, bu süreçte ekonomik anlamda ciddi zararlar görmüş ve birçoğu işyerlerini kapatmak zorunda kalmıştır. Bu süreçte hükümetimizce pek çok olumlu ekonomik tedbirler öngörülerek ve hayata geçirilerek, esnafımız bir ölçüde rahatlatılmış olduk. Belediyemize ait 402 adet kiracı esnafımızdan Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında kira bedeli alınmaması kararı aldık. Buda 1306 kişi kapsıyor. Amasya esnafının bir nebze ekonomisine katkı sağladık ve nefes aldılar. Hiç kimsenin siyasi yapısı ilgilendirmiyor. Bizlerde Amasya Belediyesi olarak üzerimize düşen görevleri ve destekleri yapmak zorundayız. Esnaflarımız sadece belediyeye teşekkür etsin yeter” dedi.
Daha sonra Başkan Mehmet Sarı basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.