AVUKATLAR 3 DAKİKALIK ALKIŞLI EYLEM YAPTI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

16 Nisan 2024 - 13:06

AVUKATLAR 3 DAKİKALIK ALKIŞLI EYLEM YAPTI

AVUKATLAR 3 DAKİKALIK ALKIŞLI EYLEM YAPTI
Son Güncelleme :

10 Temmuz 2020 - 10:42

158 views

Avukatlık Kanunu’nda ve baroların seçim sisteminde yapılması planlanan değişikliklere karşı Amasya Barosu yönetim kurulu ve avukatları Amasya Adalet Sarayı önünde üç dakikalık alkışlı eylem yaptı.
Amasya Adalet Sarayı önünde açıklama yapan Baro Saymanı Selim Saray; “Kanun teklifi haline getirilen ve görüşmelerine başlanılan çoklu baro, 80 baro başkanımız hatta yazılı, görsel basında açıkladığı üzere birlik başkanı ve yönetimi de karşıdır. Bu Çoklu baro sistemin hiç kimseye faydası yoktur” dedi.
Bu mesele avukatların, sadece baroların sorunu değildir diyen Saray; “Bu sorun devletin devlet olma kriterini aykırı bir uygulamadır. Bu uygulama çıktığında en büyük kaybı avukatlar ve barolar dışında vatandaşlar çekecektir. Bunu niye söylüyoruz devlet yargı mekanizmasını saçı ayak bacağının bir bacağı olarak düşünmüştür. Bizler herhangi bir derecede sivil toplum, sermayesel örgütler değiliz. Bizler Danıştay gibi, Yargıtay gibi, adliyeler gibi, valilikler gibi tekiz. Tek olmamız eski çağlardan beri sistem olarak uygun bulunmuştur. Sebebi yargılayan ve yargılananın yanına tek başına vatandaşı sevk etmemek içindir. Avukatlar üçüncü taraf olaraktan gözlemcidir, bağımsızdır, tarafsızdır. Biz bunun bölünmemesi için mücadele ediyoruz. Vatandaş için mücadele ediyoruz. Bu farkındalığı oluşturmak için 3 dakikalık alkışlı eylem yapıyoruz” diye konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.