Amasyalı Ünlüler Kimler?Amasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 09:58

Amasyalı ünlüler

Son Güncelleme :

18 Mart 2022 - 14:18

2.957 views
Amasyalı ünlüler

Amasyamızın topraklarında doğan ünlü isimler herkesin merak ettiği bir konudur. Bu haberimizde Amasya’da doğmuş ünlüleri derledik.

  1. ÇAĞLAR ÇORUMLU

4 Aralık 1977’de Merzifon’da doğan komedyen, eğitimci bir aileden gelmekte Çağlar Çorumlu’nun annesi ve babası öğretmendir. 1994 yılında Merzifon Lisesinden mezun olan sanatçı daha sonra Eskişehir’e yerleşti. 2000 yılında Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümünden mezun oldu. Eskişehir’de yaşadığı yıllarda, okuduğu üniversitenin tiyatro kulübüne katıldı.

  • YAKUP YAVRU

Yakup Yavru, Türk öğretmen ve oyuncudur. 1 Mart 1952 tarihinde Amasya’da doğmuştur.  Öğretmen Okulu bitiren Yakup Yavru, vazifesi gereği birçok şehirde görev yapmıştır. Yakup Yavru, 25. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında verilen “Sinema Emek Ödülü”‘nü almak için bulunduğu Adana’da, kaldığı otelde kalp krizi geçirerek vefat etmiştir.

  • AYNUR AYDIN

Türk şarkıcı ve şarkı yazarı Aynur Aydın, 15 Aralık 1985’te Münih, Batı Almanya’da doğmuştur. 10 yaşlarında şarkı söylemeye başlayan ve ilk tecrübelerini çocuk ve gençlik tiyatro sahnelerinde toplayan sanatçı aslen Amasyalıdır.

  • SİMGE SAĞIN

Ünlü şarkıcı 1981 yılında İstanbul’da doğmuştur. 2010 yılında sahnelerde boy göstermeye başlayan Sağın “Miş Miş”,“Yankı” ve “Ben Bazen” gibi milyonlarca dinlenen parçaları sayesinde Tüm ülkede tanınmıştır. Simge Sağın aslen babası tarafından Amasyalıdır.

  • BÜNYAMİN GEZER

1972 doğumlu eski hakemlerimizden Bünyamin Gezer aslen Amasya‘lıdır. Kahramanmaraş’ta polis memuru olarak görev yapan eski bir emniyet mensubu olan Gezer, uzun seneler amatör kümede kaleci olarakta futbol oynamıştır. Daha sonrasında Türkiye’nin başarılı hakemlerinden biri olan Gezer son zamanlarda köşe yazarlığı ve yorumculuk yapmaktadır.

  • SADIK GÜRBÜZ

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu oyuncu ve besteci Sadık Gürbüz Türk Halk Müziği’nin önde gelen isimlerindendir. Uzun bir dönem Şehir Tiyatroları’nda yer alan sanatçı siyasi nedenler sebebi ile görevden uzaklaştırılmıştır. Bir çok sinema filminin ve oyun müziklerinin yapımı Sadık Gürbüz tarafından yapılmıştır. Misi isimli sinema filminde Yani Baba, Eve Giden Yol filminde Derviş Baba en son ise Kardeş Payı dizisinde Hacı Şerif karakterini canlandıran Sadık Gürbüz Amasya doğumludur.

  • NAZLI ILICAK

1963 yılında Notre Dame de Sion Fransız Lisesi 1967 yılında ise Lozan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde (Ecole de Sciences Sociales et Politiques, 1967) eğitim gören Nazlı Ilıcak 1969 yılında Tercüman gazetesinin sahibi olan Kemal Ilıcak ile evlenmiş ve 2 çocuğu vardır.

Daha önce İş Adamı ve siyasetçi Emin Şirin ile evlenmiş bu evliliği kısa sürede sona ermiştir. 1944 yılında babasının Ankara’da görev yaptığı dönemde Ankara’da dünyaya gelen Nazlı Ilıcak aslen Amasya’lıdır.

  • ATİLLA ARCAN

Gerçek adı Atilla Gürses olan Atilla Arcan, 1945 yılında İstanbul’da doğmuştur. Tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen ve senarist Muharrem Gürses’in oğludur.İngilterede Tiyatro üzerine eğitim almıştır. TV ekranlarında 1994’ten itibaren bir dönem yayınlanmış ünlüleri taklit ettiği Binbir Surat adındaki TV parodisindeki gösterileri ile tanınan Atilla Arcan birçok sinema filmlerinde, tiyatrolarda ve televizyon dizilerinde de rol almıştır. Ünlü sanat insanı ailesi tarafından aslen Amasyalıdır.

  • MERT KILIÇ

Kılıç, mankenlik öncesi profesyonel olarak Vanspor, Edirnespor ve Tekirdağspor’da futbol oynadı. 2002 yılında Best Fotomodel seçildi. Oyunculuk eğitimini ABD’de bulunan Los Angeles Beverly Hills Aktörlük Okulu’nda alan Kılıç Samanyolu TV ekranlarına Şefkat Tepe dizisi ile ekranlarımıza gelmiştir.Mert Kılıç Merzifonda dünyaya gelmiştir.

  1. SEYİT AL

Ünlü türkücü yıllardır ses sanatçılığı yapmaktadır.Türk Halk Müziği sanatçısı 1947 yılında Amasya’da dünyaya gelmiştir. TRT televizyonun siyah beyaz ekranlı dönemlerinde neredeyse en fazla kamera karşısına geçen isimlerinden birisidir.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.