Amasyada ünlü otelin kapısına zincir vurulduAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 01:33

Amasyada ünlü otelin kapısına zincir vuruldu !

Amasyada ünlü otelin kapısına zincir vuruldu !
Son Güncelleme :

17 Mart 2022 - 17:48

2.738 views

Amasyada ünlü otelin kapısına zincir vuruldu

 

Amasya’nın ünlü oteli ve restaurant hizmeti veren Taşhanın kapısına zincir vuruldu.

Amasya merkezde bulunan Amasya Taşhan’ı; dönemin mutasarrıfı Rahtuvan Hacı Mehmet Paşa tarafından, Mimar Mehmet Kalfa’ya 1699 yılında yaptırılmıştı.

Dikdörtgen planlı ve iki katlı olan hanın beden duvarları kesme taş ve tuğladan yapılmış. İç avlu duvarlarla çevrilmiş ve batı cephesindeki ince uzun dikdörtgen içerisinde iki satırlık yapım kitabesi de bulunan giriş kapısı, handan ileriye doğru bir çıkıntı oluşturmaktaydı. Portal’ın her iki tarafında tonozlu dükkanlar sıralanmış, iç avluyu çeviren hafif sivri kemerlerin üzerine de ikinci kat yerleştirilmiş olan han; 2018 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilerek “ Butik Otel” olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Son günlerini hareketli geçiren Taşhan “Bülent Ersoy” ve “Fatih Ürek” gibi ünlü isimleri ağırlayarak bölgede isminden oldukça çok söz ettirirken bir anda  kapandı?.

1699 yılında Osmanlı Sadrazamı Merzifonlu Kara Mustafa Paşa tarafından  Kur’an’ın okunması ve öğretilmesi için vakfedilen Taşhan 2 ay öncesine kadar  ünlü sanatçıların katıldığı konserler için kapısını açmıştı. Bülent Ersoy,Fatih Ürek ve Cengiz Kurtoğlu gibi ünlülerin sahne aldığı mekan sosyal medyada içkili konserler yapılıyor diyerek tepki çekti. Twitter’da bu organizasyonun iptali için çok sayıda kullanıcı tepki verdi.

Şimdi şu sorulara cevap aranıyor

Taşhan otel, otel hizmetiyle başka bir işletmeciye verilecek mi?

Yeni işletmeciye verilecekse alkollü mekan olarak kullanılacak mı;?

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version