Amasya Valisi Yılmaz DORUK, İlimizde Görev Yapan Basın Mensuplarımızla Tanışma Programında Bir Araya Gelerek Soru, Görüş ve Önerilerini Dinledi - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Nisan 2024 - 15:27

Amasya Valisi Yılmaz DORUK, İlimizde Görev Yapan Basın Mensuplarımızla Tanışma Programında Bir Araya Gelerek Soru, Görüş ve Önerilerini Dinledi

Amasya Valisi Yılmaz DORUK, İlimizde Görev Yapan Basın Mensuplarımızla Tanışma Programında Bir Araya Gelerek Soru, Görüş ve Önerilerini Dinledi
Son Güncelleme :

10 Ekim 2023 - 11:34

213 views
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, ilimiz genelinde görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileriyle tanışma programında bir araya geldi. Büyük Amasya Otelinde düzenlenen programda ayrıca kurum müdürleri de yer aldı.
İlimizde sunulan kamu hizmetleri ile Devletimizce yapılan yatırım ve projelerin son durumu hakkında basın mensuplarımız ile bilgiler paylaşan Amasya Valisi Yılmaz Doruk, açıklamalarında şunları ifade etti: “Değerli basın mensupları, öncelikle davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum.
Bildiğiniz gibi ağustos ayında Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle, Amasya Valisi olarak atanarak, 17 Ağustos günü de görevime başlamıştım.
Bu süre zarfında tarihi, kültürü ve insanıyla özel bir il olan Amasya’mızı her yönüyle tanımaya, analiz etmeye ve önceliklerini belirlemeye çalıştık.
Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki, basın demokrasilerin olmazsa olmazıdır. Basın kuruluşları halk ile devlet arasında köprü vazifesi görerek, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, sorun, istek ve taleplerin yansıtılması noktasında önemli bir görevi ifa etmektedir.
Bizim yönetim anlayışımızda da basın mensuplarımızın daima özel ve ayrı bir yeri vardır. Görev yaptığımız tüm illerde gazeteci arkadaşlarımızın görüş ve önerileri bize daima ışık tutmuştur.
Bu noktada sizlerin de yapıcı, bilgilendirici bir tutumla halkımıza tercüman olarak, Amasya için yapacağımız çalışmalara katkı sağlayacağınızdan eminim.
Kıymetli arkadaşlar, göreve başlamamdan itibaren geçen sürede neler yaptık, bunlar hakkında kısaca sizlere bilgi vermek istiyorum.
Bu süreçte öncelikle kamu kurum ve kuruluşlarımızın geçmiş dönem çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmak, önümüzdeki döneme dair yapılabilecek yatırım ve hizmetleri belirlemek ve varsa ihtiyaçları tespit etmek üzere İl Müdürlüklerimize ziyaretler gerçekleştirerek bilgiler aldık, almaya da devam ediyoruz.
Yapılan bilgilendirmelerden şunu gördük ki, Amasya’ya eğitim, sağlık, ulaştırma, altyapı, tarım ve sanayi gibi birçok alanda sayısız hizmet ve yatırım kazandırılmış ve insanımızın yaşam standartlarının artması için kurumlarımız gayretle görev yapmışlar.
Tabii bu süreçte Amasya’mızın özelliklerini de keşfetme ve muhlis Amasyalılarla tanışma imkanı da bulduk. Amasya Anadolu coğrafyasının şahsına münhasır özel illerinden bir tanesi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızın Amasya’yı ‘Marka Kent’ olarak ilan etmesi de bu durumun açık bir göstergesidir. Amasya tarihine baktığımızda; sanatın, musikinin, edebiyatın ve ilmin daima ön planda olduğunu ve bu toprakların dünyaya pek çok sanatçı zanaatkar, ilim adamı ve şair yetiştirdiğini görmekteyiz.
Bu kültürün günümüzde de yaşatılıyor olması ve köklü geleneklerin halen devam ettirilmesi beni ayrıca mutlu etmiştir. Ziyaret ettiğimiz her esnafımızda, karşılaştığımız her vatandaşımızda misafirperverlik ve güleryüz gördük.
Tarihte ‘Şehzadeler Şehri’, ‘Osmanlı’nın ikinci kez kurulduğu şehir’ ve Milli Mücadelenin Doğum Belgesi olarak nitelenen ‘Amasya Tamimi’nin’ şehri olarak anılan Amasya’mızı inşallah sizlerin de katkılarıyla daha ileriye taşımak için çalışacağız.
Değerli Basın Mensupları, eylül ayı ile birlikte her yıl olduğu gibi yeni eğitim öğretim yılının hazırlıklarını kontrol ederek, 55.377 öğrencimizin sorunsuz bir şekilde eğitimlerine başlamalarını temin ettik.
Bu süreçte bazı ufak tefek aksaklıkların dışında herhangi bir sorun yaşanmamış ve her yıl olduğu gibi ücretsiz ders kitapları öğrencilerimize ulaştırılmıştır.
Yine Amasya Üniversite’sinin Akademik Yılının başlamasından önce, ilimiz genelindeki mevcut yüksek öğrenim yurtlarının eğitime hazırlık süreçleri kontrol edilerek, eksiklikleri giderilmiş ve yurtlarımızın tamamı öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.
Şu an itibarıyla Üniversitemizde toplam 20.438 öğrenci eğitim görmekte; İlimiz genelindeki 8 yükseköğrenim yurdumuzda ise 6476 öğrencimiz barınmaktadır.
Bu vesileyle tarih, kültür ve huzur şehri Amasya’mızı tercih ederek, Üniversitemizde eğitimlerine başlayan gençlerimize de ilimize hoş geldiniz diyor, başarılı bir eğitim hayatı geçirmelerini diliyorum.
Akademik Yıl öncesinde Üniversitemiz ve ilgili kurumlarımızla işbirliği içerisinde, başta güvenlik tedbirleri olmak üzere, öğrencilerimizin Amasya’da her anlamda rahat edebilmeleri için gerekli tüm önlemleri de planlayarak, hayata geçirdiğimizi de belirtmek isterim.
Amasya’ya baktığımızda tarım sektörünün öncü bir rol oynadığını ve tarımsal hasılamızın ülke ortalamasının üzerinde olduğunu görmekteyiz.
Bizler de tarımda yaşanan bu gelişmeyi daha üst noktalara taşımak için sektör için elzem olduğunu müşahede ettiğimiz, tarımsal sulama projelerinin açılışlarını gerçekleştirerek, sulanabilir tarım arazisi varlığımızı arttırıyoruz.
Bu kapsamda geçtiğimiz haftalarda, Göynücek Penbeli ve Karaşar Köyleri ile Merkez İlçe Oluz Köyünde İl Özel İdaremiz tarafından yapımı tamamlanan basınçlı sulama tesislerinin açılışlarını yaparak, 3 köyümüzde toplam 2500 dekar tarım arazisini suyla buluşturduk.
Bunların dışında bugün itibariyle 15 adet basınçlı sulama tesisi projesi de tamamlanmış ve toplamda suyla buluşturulan arazi miktarı 4460 dekara ulaşmıştır. Ayrıca 755 hektarlık tarım arazisinde rehabilite çalışmaları yapılmıştır.
Bu minvalde ileriye dönük hazırlayacağımız projelerle ilimizin sulanabilir tarım arazisi varlığını daha da arttırmayı hedefliyoruz.
Yine İl Özel İdaremiz tarafından 2023 yılı çalışma programı çerçevesinde son 2 aylık dönemde 79 kilometrelik satı asfalt uygulaması yapılmış olup, bu rakama yıl sonuna kadar 5 km daha eklenecektir.
İçme suyu ve kanalizasyon çalışmamaları kapsamında da 15 adet proje tamamlanmış, 13 projenin yapımına da devam edilmektedir.
Amasya’mız kamu yatırım ve hizmetlerinden üst seviyede faydalanan bir il olmasının yanı sıra güven ve huzur ortamının da hakim olduğu bir ilimizdir.
Gerek Emniyet, gerekse Jandarma teşkilatlarımız bu alanda büyük bir özveri ile çalışmakta, mevcut suç oranlarının daha da düşürülmesi ve önleyici tedbirler anlamında gerekli faaliyetleri yürütmektedirler.
Saygıdeğer basın mensupları Amasya’mıza kazandırılmış olan hizmetleri daha da artırmak, vatandaşlarımız için yeni projeler üretmek için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.
Bu süreçte tüm paydaşlarımızla iletişim halinde olacağımızı, görüş ve önerilerine de daima açık olacağımızı ifade ederek sizlere bir kez daha katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”
Valimiz Yılmaz Doruk, konuşmasının ardından İlimizde görev yapan basın mensuplarımızın soru, görüş ve önerilerini dinleyerek, karşılıklı istişarelerde bulundu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.