Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Dijitalleşen dünyada her şey süratli bir şekilde gelişiyor. Bunun için çağa ayak uydurmamız gerekiyor dedi. - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 09:42

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Dijitalleşen dünyada her şey süratli bir şekilde gelişiyor. Bunun için çağa ayak uydurmamız gerekiyor dedi.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Dijitalleşen dünyada her şey süratli bir şekilde gelişiyor. Bunun için çağa ayak uydurmamız gerekiyor dedi.
Son Güncelleme :

15 Aralık 2022 - 11:37

306 views
Amasya İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından çalışmaları bitirilen ve İldeki okul ve kurumlara ait bilgilere kolay erişimin sağlanacağı Amasya Takip Sistemi’nin Tanıtımına katılan Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Dijitalleşen dünyada her şey süratli bir şekilde gelişiyor. Bunun için çağa ayak uydurmamız gerekiyor dedi.
Vali Masatlı programda yapmış olduğu konuşmasında, “İlimizde eğitim sistemine yönelik yeni bir uygulamanın tanıtımı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Dijitalleşen dünyada hemen hemen her şeyi, teknoloji ekseninde yapmaya ve ona göre değerlendirmeye başladık.
Sayın Milli Eğitim Bakanımızın da ifade ettiği gibi sistemi değiştirmektense, yeniliklerle daha da iyileştirelim. Bu noktada eğitim sistemimizin Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde geldiği önemli noktayı, hepimiz gözlemliyoruz.
Artık devasa, fiziki imkânları olan, gençlerin tüm teknolojik ihtiyaçlarını sağlayan okullar yapıyoruz. Her türlü araştırma, geliştirme, laboratuvar, sosyal ve sportif faaliyetleri okullarımızın içerisine yerleştirip, öğrencilerimize bilimsel, fiziksel, psikolojik açıdan ihtiyaçları ne ise, okullarımızda bunu uygulamaya çalışıyoruz.
Dijitalleşen dünyada her şey süratli bir şekilde gelişiyor. Bunun için çağa ayak uydurmamız gerekiyor. Yani, verilere anında ulaşmak, bu verileri anında değerlendirebilmek ve verilerden anında sonuçlar çıkarıp, bir eksiğimiz ve yanlışımız ya da hedeflerden sapmayla ilgili bir sorunumuz varsa, süratle bunları da çözmemiz gerekiyor.
Doğru verileri elde etme, yorumlama ve ortaya koyduğumuz çalışmalar, ülke milli eğitimine de olumlu katkı sunacaktır. Geliştirilen projemiz ile İlimizdeki eğitimi; her yanı ve yönüyle bu sistemden takip etme imkanı bulacağız.
Ben bu sistemin İlimizin milli eğitimine çok katkı sunacağını düşünüyorum. Eğitim camiamız bu sistemi iyi çalıştırarak, sistemden çıkarttığımız sonuçlara göre eksiklerimiz, yapılması gerekenler veya daha fazla neler yapabiliriz, onunla ilgili kanaatler sunacak ve ona göre çalışmalarımızı yürüteceğiz.
Bu çalışmaların gerçekleştirilmesinde emeği geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, ARGE ofisine ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, Amasya Takip Sistemi’nin öncelikle Amasya’mıza ve Ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.” Diye konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.