Amasya İl Tarım Müdürü Hayrullah Göktekin, 2023 yılı ÇKS başvurularının 31 Aralık 2022 tarihinde sona ereceğini bildirdi. - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 23:27

Amasya İl Tarım Müdürü Hayrullah Göktekin, 2023 yılı ÇKS başvurularının 31 Aralık 2022 tarihinde sona ereceğini bildirdi.

Amasya İl Tarım Müdürü Hayrullah Göktekin, 2023 yılı ÇKS başvurularının 31 Aralık 2022 tarihinde sona ereceğini bildirdi.
Son Güncelleme :

23 Kasım 2022 - 13:22

249 views
Amasya İl Tarım Müdürü Hayrullah Göktekin, 2023 yılı ÇKS başvurularının 31 Aralık 2022 tarihinde sona ereceğini bildirdi.
Müdür Hayrullah Göktekin, üreticilerin destek alabilmeleri için ziraat odalarında aktif üye olmaları gerektiğini belirterek, “Çiftçilerimizin ÇKS kayıtlarını yaptırmak ve desteklerinden faydalanabilmek için bağlı oldukları ziraat odalarına giderek üretime devam ettiklerini beyan etmeleri gerekiyor. Bu işlemi yaptırmayan çiftçilerin üyelikleri pasife düşürülerek il – ilçe tarım ve orman müdürlüklerine bildirilecektir. Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişci de çiftçilerin il-ilçe tarım ve orman müdürlüklerine başvuru yaparken, ziraat odalarında aktif üye olduklarını beyan etmeleri gerektiğini belirtti” dedi.
Desteklerden yararlanmak, tarım sigortası yaptırabilmek ve düşük faizli kredi kullanabilmek için ziraat odalarına aktif üyeliğin ve ÇKS kaydının önemine dikkat çeken Müdür Göktekin, “Odalara başvuru yapmayan çiftçilerimizin yıl içerisinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri, fark ödemesi gibi tarımsal faaliyetlere ilişkin desteklemelerden yararlanmaları mümkün değil. Doğal afetlerde oluşan zararlarda, kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklerden yararlanabilmesi için 31 Aralık tarihine kadar mutlaka bağlı oldukları odaya giderek tarım alanlarının beyanı ve odaya kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir” diye konuştu.
Son haftada yaşanabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak üreticilerin, kayıtlarını bir an önce yaptırmalarında fayda olduğunu belirten Amasya İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin, ÇKS başvurularının ziraat odalarından alınan aktif çiftçi belgeleri ve diğer istenen belgelerle il ilçe tarım ve orman müdürlüklerine yapılabileceğini kaydetti.
ÇKS kaydı sırasında çiftçilerden şu belgeler isteniyor
“Bağlı oldukları ziraat odasında aktif üye kaydı, ekim yapılan ürün ve parseli, ilk kez kayıt yaptıracaklar için kendisinin ya da vekilinin bizzat bulunması, TC nüfus cüzdanı, 2 adet fotoğraf, köy, parsel ve ekilecek ürün.”

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.