İFTAR ÇADIRI YEŞİL YENİCE’DEYDİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

25 Nisan 2024 - 14:08

İFTAR ÇADIRI YEŞİL YENİCE’DEYDİ

Son Güncelleme :

17 Mayıs 2019 - 10:31

474 views

Bu yıl bir ilke imza atan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, ‘çorbalar bizden yemekler sizden’ sloganıyla mahalle sakinlerini iftarda bir araya getirerek oruçlarını birlik ve beraberlik içerisinde açmalarını sağlıyor. Başkan Sarı iftar çadırlarının 7’inci gününde Yeşil Yenice mahalle sakinlerinden oluşan yaklaşık 700 kişi ile orucunu açtı.
İftar yemeği sonrası konuşan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, şunları kaydetti; “Bugün Amasya’mızın Yeşil Yenice mahallesindeyiz. Meyvesiyle ve kirazıyla diyarlara hükmetmiş, gençlerinin beyefendiliği ile Amasya’da gönüllerde yer bulmuş, Amasya ticaretine hükmetmiş, güzide bir kasabamızdayız. Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı olarak bu mahallenin eski tabirler Yeşil Yenice kasabamızın bizim gönlümüzde ayrı bir yeri, güzelliği ve özelliği olduğunu ifade etmek istiyorum. Gençlik yıllarımdan bu tarafa gönlümde bir yeri olan, muhabbeti olan bir mahallemizde olmaktan onur ve mutluluk duyuyorum. Ramazan ayrı bir güzellik, ramazan ayrı bir özelliktir. Ramazanın rahmeti ve bereketi vardır. Bizde ramazanın rahmet ve bereketini, özelliğini ve güzelliğini kendi hanemize kar olarak yazdırmak istiyoruz” dedi.
Daha sonra söz alan Yeşil Yenice Mahalle Muhtarı Bekir Kelekçi ise konuşmasında şunları söyledi; “Değerli mahalle sakinlerimiz Belediyemizin düzenlemiş olduğu ramazan programımıza teşrif ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. İftar programını düzenleyen ve bizleri bir araya getiren Belediye Başkanımız Mehmet Sarı beye teşekkür ediyorum. Rabbim tuttuğumuz oruçlarımızı kabul etsin. İnşallah Rabbim bundan sonra da nice ramazanlarda burada birlikte iftar yemeklerinde bir araya gelebilmeyi bizlere nasip etsin” diye konuştu.
İftar sonrasında dua edildi. İftar programına Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çoban ve Hasan Şahin, MHP Amasya Merkez İlçe Başkanı Şuayip Ak, Ülkü Ocakları Amasya İl Başkanı Recep Dip, Fen İşleri Müdürü Ali Özel, MHP İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Ülkü Ocakları Eski İl Başkanları, Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Öztürk, Yeşil Yenice Mahalle Muhtarı Bekir Kelekçi ve yaklaşık 700 kişi katıldı.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version