AB tarafından onaylanan “Akıllı Seralar, Üreten Kadınlar, Güçlü Yarınlar” projesi tanıtım toplantısı Amasya Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

27 Nisan 2024 - 22:33

AB tarafından onaylanan “Akıllı Seralar, Üreten Kadınlar, Güçlü Yarınlar” projesi tanıtım toplantısı Amasya Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

AB tarafından onaylanan “Akıllı Seralar, Üreten Kadınlar, Güçlü Yarınlar” projesi tanıtım toplantısı Amasya Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Son Güncelleme :

14 Aralık 2023 - 11:06

146 views
Amasya Üniversitesi Senato Odasında gerçekleşen proje tanıtım toplantısına Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Kurt, Prof. Dr. Mehmet Kızılkaya, Suluova Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Karavin, proje ekibi ve proje yürütme komitesi ile basın mensupları katıldı.
HEDEF GRUBUN KENDİ İŞLERİNİ KURABİLMELERİ HEDEFLENİYOR
Suluova MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Karavin; “Projemizin özel amacı, Amasya İl ve İlçelerinde 18 yaş üstü en az lise mezunu kadın öncelikli 40 kişinin seracılık mesleğinde geleceğin tarım 4,0 teknolojilerine uygun mesleki bilgi eksikliklerinin giderilerek bölgemizde kadının iş gücü piyasasındaki yerinin güçlendirilmesi, kadınları işgücüne katılmaktan uzak tutan engeller ve cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık çalışmaları yaparak istihdam edilmelerinin sağlanmasıdır. Modern (akıllı) otomasyon sistemi ile kurulan seralarda Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim ve Öğretimi Güçlendirme (MEGEP) kapsamında hazırlanan modüllere uygun olarak 168 saat meslek eğitimi alacak olan kursiyerlere günlük 10 Euro cep harçlığı verilecektir. Mesleki ve teorik dersleri alan hedef grubumuzun kendi işlerini kurabilmeleri ve sektörde istihdam edilmelerine katkı sağlanmış olacaktır. Kurs başvurularımız 01.12.2023 tarihinde başlamış olup 30.02.2023 tarihine kadar devam edecektir” dedi.
TARIM SEKTÖRÜNDE KADINLARINDA İSTİHDAMINI ARTTIRMAK HEDEFİNDEYİZ
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi; “Amasya önemli tarımsal potansiyele sahip illerimizden biridir. “Akıllı Seralar, Üreten Kadınlar, Güçlü Yarınlar” adlı projemiz ile bölgemizde ve ülkemizde gelişen teknolojilerle birlikte tarım sektörüne yönelik cinsiyet odağında işgücü talebi ile işgücü arzını olabildiğince buluşturarak istihdamın desteklenmesi, işsizlik oranının azaltılarak daha çok kişinin, istihdam edilmesi proje ile erkek egemen bir işmiş gibi gözüken tarım sektöründe kadınlarında istihdamını arttırmak hedefindeyiz. Proje süresi 12 ay, bütçesi ise 258,512,00 Euro olan bu tutarın 38,400 Euro ‘lük kısmı Amasya Üniversitesi tarafından finanse edilecektir. Bu projede emek veren tüm akademisyenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.
Toplantı basın mensuplarının soru-cevap kısmı ile son buldu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.