2-8 Kasım Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle Amasya Üniversitesi Sağlık Gönüllüleri Kulübü öğrencileri, sınavlara çalışırken, okul koridorlarında ve sınavlarda maske takarak “Unutmayınız! Lösemi bulaşıcı bir hastalık değildir, Maskemi takarım, farkındalık yaratırım, Maskeni tak, farkındalık yarat” sloganlarıyla farkındalık oluşturdu.
Sağlık Gönüllüleri Kulübü Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Nurhan Doğan konuşmasında; “Toplum içerisinde kan kanseri veya kemik iliği kanseri olarak da bilinen Lösemi, vücuttaki beyaz kan hücrelerinin sebep olduğu bir kanser türüdür. Çocukluk çağı kanserlerinin %30’unu oluşturan lösemi, bu çağda en sık görülen kanserdir. Hastalık çoğunlukla kemik iliğinden üretilen tek bir hücrenin farklılaşmasıyla, daha sonra bu hücrenin bölünüp çoğalması ve önce kemik iliği, daha sonra da tüm organları istila etmesiyle karakterizedir. Lösemi hakkında toplumu bilinçlendirmek amacıyla 2-8 Kasım “Lösemili Çocuklar Haftası” olarak belirlenmiştir. Bizler de Amasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ve Sağlık Gönülleri Kulübü öğrencileri ile birlikte 1998 yılında kurulan ve lösemili çocuklara yardımda bulunan ve bu çocukların birçok ihtiyacını karşılayan bir vakıf olan Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın (LÖSEV) bu sene ki etkinliğine destek olmak istedik” dedi.
Doğan; Bu etkinliğe katılımlarından dolayı; Arş. Gör. İbrahim Topuz, Arş. Gör. Betül UZUN Özer, Arş. Gör. Dilara Aydın’a, sınavlara maske ile katılan hocalarımıza, etkinlik için izinlerde bizlere destek olan Hemşirelik ve Ebelik Bölüm Başkanlığı’na, maske tasarımında bulunan öğrenci Hemşireler; İbrahim Can Uluçay, Sümeyye Özdemir, Ayşenur Yurtbekçisi, Mehmet Emin Boşça, Nihansu İn, Şeyda Şahin, Gülfidan Arıkan, Senanur Özyıldırım’a, fikir ve emek veren Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerine ve Sağlık Gönüllüleri Kulübü üye öğrencilerimize teşekkür etti.
Sağlık Gönüllüleri Kulübü Başkanı Öğrenci Hemşire İbrahim Can Uluçay ise “Bu etkinlik ile yarattığımız farkındalık sayesinde bir birey bile bu hafta ‘Lösemili Çocuklar Haftası’ demişse, Lösemili çocuklarımızın gözünden empati kurabilmişse ne mutlu bize, amacım